На Мар’їнському напрямку українські захисники продовжують стримувати наступ / фото facebook.com/OperationalCommandSouth

На Бахмутському напрямку росіяни знов намагались наступати, на Шахтарському - відновити втрачені позиці, але успіху не мали, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні щодо оперативної ситуації з російським вторгненням.

"На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах північніше Богданівки, північніше та південніше Кліщіївки Донецької області… На Шахтарському напрямку ворог здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі Урожайного", - йдеться у повідомленні.

При цьому, на Мар’їнському напрямку українські захисники продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки Донецької області.

Відео дня

Ворог здійснив низку авіаційних ударів та гатив з артилерії по поизиціях Сил оборони та населених пунктах практично на всіх напрямках ведення бойових дій.

Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Як зазначається, протягом доби відбулось 26 бойових зіткнень.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. 

Війна в Україні - актуальні новини

Як повідомляв УНІАН, минулої доби росіяни атакували українські позиції також одразу на кількох напрямках. Зокрема, на Куп’янському напрямку росіяни безуспішно намагалися наступати в районі Синьківки Харківської області. На Бахмутському напрямку наступальні дії агресора були зосереджені в районах на схід від Білої Гори та Торецька Донецької області. Також росіяни не полишають спроб захопити Авдіївку.

Вранці речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий сказав, що на Бахмутському напрямку Сили оборони продовжують тиснути на ворога, утримувати ініціативу і вражати його. Ворог намагається потужно відбивати наші атаки, і у першу чергу, використовуючи артилерію. 

Череватий відзначив, що російські окупанти зосереджують головні наступальні спроможності на Куп'янському напрямку, масово застосовують артилерію та авіацію.

Він додав, що на сході окупанти постійно змушені перегруповуватися хоча би через те, що постійно зазнають потужних втрат внаслідок українських ударів.

Вас також можуть зацікавити новини: