Росіяни перекидають на фронт застарілу зброю / фото ua.depositphotos.com

Військовий експерт, співголова ГІ "Права Справа" Дмитро Снєгирьов розповів, що росіяни перекидають в Україну радянське озброєння. Зокрема, на Бахмутський напрямок доправили гаубиці зразка 1943 року.

В ефірі Апостроф TV експерт пояснив, що це свідчить про те, що в РФ закінчуються запаси артилерійських систем.

"Нами зафіксовано перекидання на Бахмутський напрямок 152-мм гаубиць зразка 1943 року Д-1. Ця зброя масово вироблялася у 1943-1949 роках, і зараз її передають ПВК "Вагнер" для вогневої підтримки", – зазначив військовий експерт.

Відео дня

За словами Снєгирьова, цей факт є дуже показовим. Експерт не виключає, що  "наступними вони передадуть гвинтівки Мосіна часів царської Росії".

"Тобто весь міф про те, що у Росії ще невичерпаний потенціал артилерійських засобів ураження, він наочно спростовується цими фактами", – зауважив він.

Проблеми з озброєнням в окупантів

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін заявив, що у Росії закінчуються боєприпаси. Проте Іран і Північна Корея, хоча й не визнають, надають допомогу Російській Федерації у поповненні її армійських запасів.

США також передали ООН докази того, що Північна Корея допомагає Російській Федерації зброєю. Військова допомога Пхеньяна не змінила динаміки бойових дій в Україні, але Росія прагне надалі отримувати озброєння з КНДР.

Вас також можуть зацікавити новини: