Росіяни погрожують не лише відбирати землю українців, а й все що на цій ділянці побудовано / фото wikimedia.org

Російські окупанти планують провести інвентаризацію земельних ділянок на тимчасово захоплених територіях та "націоналізувати" ті, власники яких відмовились переоформлювати право власності. Про це повідомив Центр національного спротиву.

Як зазначається, для того, щоб зареєструвати право власності відповідно до окупаційного законодавства необхідно отримати паспорт РФ. 

"Відтак, ворог фактично проводить політику шантажу на тимчасово окупованих територіях. При цьому, росіяни погрожують не лише відбирати землю українців, а й все що на цій ділянці побудовано", - заявили в ЦНС.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, на тимчасово окупованих територіях буде заборонено з 1 січня 2024 року рух автотранспорту з українськими номерами. Так, ворог продовжує політику примусової паспортизації регіону, адже для заміни номера необхідно мати паспорт РФ. Сам рух на ТОТ можливий лише за наявності перепустки від окупаційної адміністрації.

Усі перепустки діють фактично до кінця року й з 1 січня їх видача також можлива лише за наявності червоної макулатури. 

Крім того, росіяни вже розгорнули мережу "військкоматів" на ТОТ й погрожують штрафом у 30 тис. рублів тим, хто не став туди на облік. Ставати туди мають всі місцеві чоловіки у примусовому порядку. 

Зокрема, ставання на облік відбувається при отриманні паспорта ворога. Вже при ставанні на облік, ворог проводить приховану мобілізацію й згодом з новобранцями укладають контракт, щоб створити ілюзію добровільного вступу.

Вас також можуть зацікавити новини: