Росіяни запланували теракти у Білорусі / фото ua.depositphotos.com

На території Білорусі російські спецслужби планують ряд терористичних актів на об’єктах критичної інфраструктури, на Білоруській АЕС.

"Інциденти" також хочуть провести на території, яка межує з ЄС та Україною. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Відомо, що найближчим часом на території Білорусі заплановано проведення низки терактів – штучно спровокованих техногенних катастроф на об’єктах критичної інфраструктури. Місце проведення ймовірних "інцидентів" – території, що межують з кордонами країн ЄС та України, зокрема Гродненської та Брестської областей. Одна з головних цілей – Білоруська атомна електростанція "Островець", - сказано в повідомленні.

Відео дня

За даними розвідки, розробкою та реалізацією "проекту" займаються російські спецслужби, білоруський КДБ просто поставлений до відома.

"Відповідальними за теракти традиційно призначать громадян країн НАТО та України, які начебто будуть перевдягнені у білоруську військову форму. Наразі підрозділи білоруських КДБ, МВС та прикордонних військ вже приведено в стан підвищеної бойової готовності", - повідомляє розвідка.

У ГУР зазначають, що на думку розробників "проекту", все це має прискорити втягування білоруської армії у війну в Україні на боці окупантів, а також створити необхідну для Кремля суспільну думку в білоруському суспільстві.

У розвідці нагадують, що АЕС "Островець" побудовано за режиму Лукашенка у 2020 році за російським проектом і на російські гроші. Міжнародні експерти зазначають, що будівництво відбулося з грубими порушеннями технологічних та екологічних норм. Європейський парламент ухвалив резолюцію щодо безпеки на АЕС "Островець" та висловив глибоке занепокоєння у зв’язку початком її комерційної експлуатації. Одразу після запуску в роботу на станції відбулося кілька серйозних аварій, які супроводжувались вибухами обладнання.

Роль Білорусі у війні

РФ використовувала територію Білорусі для повномасштабного вторгнення. Саме з її території в Україну зайшли російські війська і колони бронетехніки, які пішли на Київ.

Крім того, на території Білорусі проводить тренувальні польоти Міг-31к - надзвуковий винищувач-перехоплювач дальнього радіусу дії з гіперзвуковою ракетою "Кинджал" на борту.

За даними розвідки, Білорусь планує налагодити виробництво снарядів для ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню.

Вас також можуть зацікавити новини: