Білорусь вирішила розвивати свій ВПК / фото ua.depositphotos.com

Білорусь планує налагодити виробництво снарядів для ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню, про це інформує Головне управління розвідки Міністерства оборони.

"Влада Білорусі шукає можливість налагодження на території країни виробництва складових частин для снарядів калібрів 152-мм і 122-мм і перехід в подальшому на замкнений цикл виробництва боєприпасів", - йдеться у повідомленні.

Також, як зазначили в розвідці, з’ясовується можливість організації технологічного процесу збирання реактивних снарядів калібрів 122-мм, 220-мм і 300-мм з імпортних складових.

Відео дня

"У зв’язку з цим 20-23 листопада заплановано візит білоруської делегації до Ірану. Перелік питань для обговорення з іранською стороною стосується усього циклу виробництва – від технології виплавки сталі для складових частин боєприпасів до окраски снарядів та тари, що використовується для їхнього пакування", - поінформували в ГУР.

Військові навчання в Білорусі: головне

У листопаді білоруська армія знову продовжила термін військових навчань. Експерти вважають, що це метод залякування Києва, українське командування теж не бачить ударного угрупування на території Білорусі.

Відомо, що Білорусь ремонтує для рашистів розбиту військову техніку, а також дозволила розмістити у себе іранські дрони.

Диктатор Лукашенко переконує, що він вступати у війну не хоче.