Росіяни завдали ракетного удару по Сумах / фото Суспільне

Російські окупаційні війська завдали ракетного удару по Сумах. Загарбники поцілили по одному з закладів освіти. Загинула щонайменше одна людина.

"Російські терористи нанесли ракетний удар по закладу освіти у Сумах. На місці прильоту працюють всі необхідні служби", – повідомили у Сумській обласній військовій адміністрації.

Водночас "Суспільне" повідомляє, що вибух у місті пролунав біля 20:00. Сталося це до оголошення повітряної тривоги.

Відео дня

Оновлено 11:33: Зранку 30 липня стало відомо, що кількість жертв і постраждалих від ракетного удару російських окупантів по Сумах зросла. За даними Сумської міської ради, загинуло двоє українців, постраждало 20 осіб.

"Продовжуються заходи з розбору завалів та евакуації населення. Працюють 36 працівників ДСНС і сім одиниць техніки, та стільки ж одиниць комунальної техніки. Надано тимчасове місце для проживання 13 особам. Внаслідок обстрілу загинуло двоє людей, постраждало 20 (троє залишаються в лікарні). Біля будинків, що зазнали пошкоджень, перебуває авто штабу з ліквідації НС, куди можуть звертатися постраждалі", - йдеться у повідомленні.

Оновлено 00:46: У Національній поліції повідомили, що попередньо відомо про щонайменше 1 загиблу та 5-х поранених цивільних осіб. На місці події працюють поліцейські, рятівники та медики, триває ліквідація наслідків пожежі.

Росіяни завдали ракетного удару по Сумах / фото Нацполіція

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України "Порушення законів та звичаїв війни".

У Сумах окупанти вдарили по закладу освіти / фото Нацполіція
Окупанти вдарили по Сумах / фото Нацполіція

Обстріли українських міст: останні новини

Ввечері 28 липня російські загарбники вдарили по Дніпру "Іскандерами". Внаслідок атаки частково зруйновано багатоповерхівку, постраждала також адміністративна будівля. Вранці стало відомо, що насправді масштаби руйнувань більші – постраждали ще 4 житлові будівлі. На щастя, минулося без жертв і важких постраждалих.

Крім того, останніми тижнями від російських обстрілів потерпала Одещина. Ворог бив як по портовій інфраструктурі, так і по історичному центру міста, що перебуває під захистом ЮНЕСКО. Під час атаки по середмістю Одеси росіяни зруйнували Спасо-Преображенський кафедральний собор.

Вас також можуть зацікавити новини: