Окупанти вдарили по Торецьку та його околицях / фото Донецька обласна прокуратура

У середу, 20 вересня 2023 року, російські окупаційні війська вдарили по Торецьку на Донеччині та його околицях. Внаслідок обстрілу загинуло четверо людей.

Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура. Наразі здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

"Армія держави-агресора продовжує вбивати цивільне населення Донеччини та умисно б’є з різних видів озброєння по районах, де відсутня будь-яка військова інфраструктура. 20 вересня 2023 року росіяни вдарили 240-міліметровою активно-реактивною міною 3Ф2 системи 2С4 "Тюльпан"  по м. Торецьку та його околицях. Від влучання засобу ураження постраждало саме місто та смт Північне", – йдеться у повідомленні. 

Відео дня

Внаслідок отриманих травм у Торецьку загинули 19-річна дівчина та 20-річний чоловік, які на момент удару перебували у приватному житловому будинку. Водночас у Північному росіяни вбили 84-річну жінку та її 60-річного сина – вони отримали поранення, несумісні з життям.

"Ворожа атака зруйнувала приватні оселі й пошкодила господарські споруди. Прокурори вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками Збройних сил РФ", – наголосили в прокуратурі.

Обстріли українських міст: останні новини

У вівторок, 19 вересня, росіяни вдарили по Купʼянську Харківської області. Відомо про вісьмох загиблих, серед яких шестеро чоловіків та двоє жінок. Двоє вбитих під час атаки осіб – волонтери, які займалися евакуацією.

Крім того, в ніч на 19 вересня росіяни атакували Україну дронами. Ворожі безпілотники знищили три склади з гуманітарною допомогою у Львові, загинув чоловік. Згодом стало відомо, що це був його перший день на новій роботі – чоловік нещодавно повернувся з війни

Вас також можуть зацікавити новини: