Окупанти відвели свою логістику від зони ураження засобами ЗСУ / фото ua.depositphotos.com

Генерал-майор запасу СБУ та колишній заступник голови СБУ Віктор Ягун заявив, що Збройні сили України розривають логістичні ланцюжки російських окупаційних військ з метою пониження інтенсивності обстрілів. Після застосування HIMARS окупанти відвели свою логістику на понад 90 км.

"Насправді ми розриваємо цей ланцюжок. Просто після того, як інтенсивно використовували HIMARS, дальність яких була плюс-мінус 80 км, усю логістику ЗС РФ було відведено на відстань, яка недосяжна для цих ракет. Тобто відстань 90 км плюс", – зазначив він в ефірі телеканалу FREEДОМ.

За словами Ягуна, такі дії окупантів позначилися на боєздатності російських частин.

Відео дня

"Тому що отримувати в такій кількості і на таку відстань автомобільним транспортом боєприпаси дуже важко. Все робиться вручну в Росії. І є інциденти, де боєприпаси вибухали під час перевезення. Але ми маємо те, що маємо. Якщо є інформація про наявність складів у безпосередній близькості, то наші бійці завжди цю інформацію використовують, і вона дуже швидко реалізується. Тому й стоїть питання про отримання тих боєприпасів, які могли б нам забезпечити вогневий контроль за тилами противника хоча б на 150 км углиб", – наголосив він.

Удари по окупантах: останні новини

27 березня українські військові потужно вдарили по позиціях російських окупаційних військ. По районах розосередження особового складу і військової техніки російських військ було завдано девʼять ударів. Ще один прийшовся по зенітно-ракетному комплексу росіян.

Крім того, спецпризначенці Служби безпеки України ліквідували екіпаж російського БТР та групу піхоти окупантів. Також за допомогою дрона було знищено ще одну ворожу БМП.

Вас також можуть зацікавити новини: