Українські пілоти щодня знищують скупчення росіян / фото REUTERS

Авіація Сил оборони України за 27 березня завдала дев'ять ударів по районах зосередження особового складу і військової техніки російських військ, а також один - по зенітно-ракетному комплексу РФ.

Також, як повідомляє Генштаб ЗСУ, протягом доби українські воїни збили ворожий БПЛА типу "Орлан-10".

"Підрозділи ракетних військ і артилерії вразили два пункти управління та район зосередження живої сили противника", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що росіяни за добу завдали сім авіаційних та 10 ракетних ударів, здійснили понад 15 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів. Для ракетних ударів РФ продовжує широко використовувати зенітні керовані ракети С-300.

"Ймовірність нанесення ракетних і авіаційних ударів по всій території України залишається високою", - попередили у Генштабі.

Втрати Росії в Україні на 27 березня - дані Генштабу ЗСУ

Як писав УНІАН, загальні бойові втрати Росії станом на 27 березня попередньо складають 171 160 чоловік особового складу.

Також РФ втратила в Україні: 3595 танків, 6953 бойових броньованих машин, 2638 артилерійських систем, 523 РСЗВ, 277 засобів ППО, 305 літаків і 291 вертольотів.