Зараз Росія більше зосереджена на загарбанні Донецької області, вважають у канадській розвідці / фото "ВоенТВ", Олександр Соц

Російська армія вже почала наступ, хоч і не такий масштабний, як заявляли кремлівські пропагандисти, заявив ізраїльський військовий аналітик Ігаль Левін в ефірі "Еспресо". За його словами, йдеться про Запорізький напрямок, що підтверджують опосередковано й дані Генштабу.

"Саме у Генштабі повідомляють про те, що окрім Бахмутського напрямку, бойові дії також активізувались в Запорізькій області. Тобто, за офіційною інформацією, росіяни вже розпочали наступ. Він поки безрезультативний, і матимемо надію, що таким і залишиться", - пояснив Левін.

Однак ресурсів на поновлення широкомасштабного наступу на Україну у Росії немає.

Відео дня

"Всього цього не буде. З 300 тисяч росіян, яких вони мобілізувати, вони змогли зібрати лише 250 тис. Цієї цифри вистачить лише, щоб поповнити втрати на тимчасово окупованих територіях. Їм потрібно хоч якось втримати ці території й все. Про великий наступ не може йти й мови", - додав Левін.

А проте, на думку аналітиків Інституту вивчення війни, російські війська на Запорізькому напрямку готуються до довгострокової оборони, попри заяви щодо нібито "територіальних придбань". Вказується, що "переможні" повідомлення рашистських "блогерів" та офіційні дані Генштабу з приводу відбитих атак на Запоріжжі розходяться.

Канадська розвідка теж підтверджує, що війська РФ на Запорізькому напрямку більше зосереджені на будівництві фортифікаційних споруд, що ніяк не узгоджується з заявами пропагандистів про наміри іти у весняний наступ на цьому напрямку.

Зараз Росія більше зосереджена на загарбанні Донецької області, йдеться у зведенні розвідки. "Слабо оснащені і недостатньо навчені сили Росії, найімовірніше, не зможуть провести успішний наступ на Запорізькому напрямку найближчими місяцями", - вважають розвідники.

Війна в Україні – актуальне

Російське командування продовжує стирати армію у штурмах на Бахмутському напрямку. Генштаб сьогодні вранці прозвітував про відбиття чергових атак окупантів.

Через неможливість захопити Бахмут, російські терористи намагаються обійти його і фактично витиснути українські сили під загрозою оточення.

На думку німецьких спецслужб, успіх окупантів на Бахмутському напрямку може обернутися справжньою катастрофою для України, адже це дозволить росіянам просунутися далі вглиб України.

Вас також можуть зацікавити новини: