Олесь Маляревич розповів про тактику окупантів під Бахмутом / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, DeepState

Російські окупанти намагаються повернути втрачені позиції на Бахмутському напрямку, там постійно відбуваються штурми. Про це розповів сержант роти ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової бригади Олесь Маляревич.

"92-га окрема штурмова бригада з іншими бригадами працюють тривалий час на південному напрямку Бахмута. Перебуваємо в активній обороні. Наразі ніяких тактичних і територіальних успіхів ворог не має. Сили оборони роблять все необхідне для того, щоб росіяни не просунулися", – наголосив він в ефірі телеканалу "Еспресо".

Маляревич додав, що окупанти накопичили достатньо сил і засобів для здійснення штурмів українських позицій в районі Бахмута. Ворог постійно отримує підкріплення та активно розвиває дронову компоненту, каже військовий. 

Відео дня

"Противник намагається змінювати тактику, більше застосовуючи дронів. Тобто, якщо раніше попереду була піхота й техніка, то наразі дрони стають першими. Росіяни зараз роблять ставку на БПЛА",– констатував він. 

Війна в Україні: ситуація на фронті

На Авдіївському напрямку російські війська продовжують атакувати позиції українських захисників. Начальник Авдіївської МВА Віталій Барабаш розповів, що майже добу дуже сильно падав сніг – місцями намело по півметра. Погодні умови ускладнюють ведення бойових дій як для Сил оборони, так і для загарбників. 

Тим часом на Таврійському напрямку окупанти здаються в полон. За останні дні таке бажання виявили 30 загарбників. Зокрема, 10 окупантів було взято в полон протягом доби, 8 січня. 

Вас також можуть зацікавити новини: