Окупантам складно отримувати нові дрони  / колаж УНІАН, фото Дніпропетровська ОВА, скріншот з відео

Окупанти дедалі частіше скаржаться на бюрократію, оскільки це заважає купувати та використовувати дрони на лівому березі Херсонської області.

Як повідомляється у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), склади Міністерства оборони РФ для дронів різних типів і засобів радіоелектронної боротьби нібито заповнені. Однак при цьому в російській армії фіксується нестача цього виду озброєння. 

Проблема полягає у тому, що російські чиновники можуть бути абсолютно не зацікавлені в ознайомленні із заявками та оформленні документів, які дали б змогу своєчасно забезпечити війська РФ безпілотниками на фронті.

Відео дня

"Російським військовослужбовцям доводиться "пройти сім кіл пекла", щоб запросити заміну безпілотника. Інший військовий блогер розповів про сім документів, які російські підрозділи повинні надати російським військовим, щоб зафіксувати факт знищення безпілотника і запросити заміну, зокрема довести, що безпілотник було знищено за нормальних погодних умов і що російські війська не використовували системи радіоелектронної боротьби в момент його знищення", — додається у звіті.

Водночас експерти уточнюють, що хоча скарги і справді є, до значних наслідків на полі бою це не призводить. Такоє вони наводять слова засновника української компанії з виробництва безпілотників Максима Шеремета, який заявляв, що російським окупантам вдається виробляти не менше 300 тисяч FVP-дронів на місяць.

Війна в Україні - останні новини

Як повідомляв Генштаб, російські окупанти на шести напрямках атакували, а Сили оборони наступали на Мелітопольському напрямку. Протягом минулої доби відбулося 82 бойових зіткнення.

Станом на 1 грудня Російська Федерація втратила на війні проти України вже 330 040 солдат.

Вас також можуть зацікавити новини: