Російські добровольці можуть відірвати від РФ частину територій - генерал-майор запасу СБУ

Ці люди стали реальною проблемою для російської влади.

Якщо російські добровольці, заходячи у РФ, зможуть сконцентрувати значні сили, то вони можуть відірвати якусь територію Росії.

"Якщо російські добровольці зможуть підтягнути понад 2-3 тис. людей і їх озброїти - це буде серйозна пересторога Росії щодо розгортання наступних бойових дій на території України. Зараз величезна проблема, як залучити цих людей. Ці люди - це реальна проблема РФ. Є реальна можливість залучення людських ресурсів, тому що вони показали інший шлях боротьби з путінським режимом", - сказав генерал-майор СБУ в запасі Віктор Ягун в ефірі "Еспресо".

Він згоден довіряти цим людям в тому, що вони мають серйозні наміри щодо звільнення РФ. На думку експерта, добровольці можуть влаштувати на території, яку візьмуть під контроль, щось на зразок іншої Росії.

"Те, що вони нам зараз допомагають і нам це на користь - це 100%. Їм треба значна кількість людей. Якщо вони зможуть у якийсь певний момент гарантувати, що заходячи в Росію вони зможуть сконцентрувати значні сили, то вони можуть і відірвати якусь територію від Росії. Влаштувати щось на зразок іншої Росії. Спричинити певні безлади", - підсумував Ягун.

Діяльність російських добровольців

22 травня бійці "Російського Добровольчого корпусу" і легіону "Свобода Росії" вперше перетнули кордон з РФ і зайшли до Бєлгородської області. За їхніми словами, вони хочуть створити демілітаризовану зону між країнами та показати співгромадянам, що можна боротися з путінським режимом.

Днями представники "Російського добровольчого корпусу" знову перейшли російський кордон.

The Times з посиланням на спікера легіону "Свобода Росії" з позивним "Цезар" заявив, що вони зараз вербують тисячі росіян для наступу на Москву.

Вас також можуть зацікавити новини: