Росія атакує Україну ракетами Х-22 / фото defence-ua.com

Військовий експерт Олег Жданов розповів про російські ракети Х-22. Зокрема, він пояснив, чому система протиповітряної оборони (ППО) може не засікти ракети такого типу.

Як відзначив експерт, дальність польоту Х-22 становить до 600 кілометрів, які вона долає всього за 7-8 хвилин: "Коли у Калузькій області злітають Ту-22М3 з ракетами Х-22 на борту, ми про це, на жаль, не знаємо... Вони можуть здійснювати пуски на відстані 100 кілометрів від нашого кордону... Ми засікаємо цю ракету тільки тоді, коли вона входить у зону ППО нашої країни".

Говорячи про те, як летить Х-22, Жданов додав:

Відео дня

"Ця ракета запускається з борту стратегічного бомбардувальника Ту-22М3 на висоті від 10 до 14 кілометрів. Вона набирає швидкість і піднімається на висоту до 20 кілометрів, виходячи в стратосферу. Розганяється до великої швидкості, долітає до потрібно району, опускає ніс вниз і під гострим кутом 30 градусів заходить на ціль, набираючи надзвукову швидкість. На такій швидкості ППО її може навіть не помітити. Такі комплекси, які у нас є".

За словами військового експерта, в України немає технічних засобів засікати моменти пусків ракет Х-22 так само, як і пуски С-300. Як додав Жданов, у кращому випадку ракети С-300 ППО виявляє, коли вони заходять у повітряний простір України.

Російські ракети Х-22 - новини

Раніше військовий експерт Олександр Коваленко пояснив, чому українська ППО не здатна збивати російські ракети Х-22.

Нагадаємо, у Повітряних силах ЗСУ припустили, чи зможуть Х-22 збивати американські зенітні ракетні комплекси Patriot.