Російський винищувач збив над Чорним морем дрон США / фото УНІАН

США жорстко дадуть відповідь на знищення Росією американського розвідувального безпілотника MQ-9 Reaper у міжнародному повітряному просторі над Чорним морем.

Впевненість у цьому висловив військовий експерт Олег Жданов, зазначивши, що відповідь США буде, і дуже навіть серйозна:

"Відповідь США буде, і дуже навіть серйозна, дуже жорстка. Росія не один раз пошкодує про те, що вони збили або сприяли тому, щоб дрон впав і розбився".

На думку Жданова, нетипова активність російського флоту в Чорному морі пов'язана з тим, що росіяни "намагаються виловити або підняти якісь уламки американського безпілотника, який вони збили".

"Глибина залягання десь 1,5-1,8 тисячі метрів. Він не впав у найглибше місце. На сьогоднішній день на таку глибину можуть спуститися тільки спеціальні глибоководні батискафи. У Росії є такі. Є такий "Лошарик", який до речі займався диверсійною діяльністю у Балтійському морі, був помічений там. На одному з таких кораблів була пожежа, за деякими даними, поки офіційно не підтвердженим РФ, на ньому загинуло 14 старших офіцерів військово-морських сил Росії. Але перевезти його сухопутним шляхом - час, а перегнати разом з материнським підводним човном "Бєлгород", який їх випускає, на сьогоднішній день не представляється можливим, Туреччина не пропустить. Я сумніваюся, що у Росії будуть якісь можливості з такої глибини підняти уламки, але можуть спробувати", - зазначив експерт.

Російський винищувач збив дрон США - що повідомлялося

Нагадаємо, стало відомо, що 14 березня російський винищувач Су-27 зіткнувся з безпілотником MQ-9 Reaper ВПС США над Чорним морем.

Після даного інциденту міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін заявив, що США продовжать здійснювати польоти там, де це дозволяє міжнародне право.