Остін прокоментував зіткнення винищувача і дрона в Чорному морі: / фото REUTERS

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін заявив, що США продовжать здійснювати польоти там, де це дозволяє міжнародне право.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Остін сказав на початку засідання Контактної групи з питань оборони України (так званий "Рамштайн-10"), яке проходить у віртуальному форматі, нагадавши, що вчора над Чорним морем російський літак уразив американський безпілотник.

"Цей небезпечний епізод є частиною прикладу агресивних, ризикованих і небезпечних дій російських пілотів у міжнародному повітряному просторі. Але не сумнівайтесь, Сполучені Штати продовжать здійснювати польоти і операції скрізь, де це дозволяється міжнародним правом", - сказав Остін.

Він додав, що Росія зобов'язана експлуатувати свої військові літаки в умовах безпеки і професіоналізму.

Російський Су-27 збив американський дрон MQ-9 Reaper - що повідомлялося

Як повідомляв УНІАН, 14 березня американські військові заявили, що над Чорним морем російський винищувач зіткнувся з американським безпілотником, у результаті чого Військово-повітряні сили США були змушені збити свій безпілотний літальний апарат.

За їхньою інформацією, безпілотник MQ-9 Reaper проводив "звичайну операцію" в міжнародному повітряному просторі. Згідно із заявою європейського командування армії США, у вівторок о 07:03 за середньоєвропейським часом два російські літаки Су-27 здійснили "небезпечне та непрофесійне" перехоплення дрона.

Один з російських літаків, як говориться в заяві, вдарив по гвинту MQ-9, у результаті чого американським силам довелося затопити власний дрон, тому що було втрачено управління.

Командувач ВПС США генерал Джеймс Хекер зазначив, що "агресивні дії російського екіпажу небезпечні і можуть призвести до прорахунку та ненавмисної ескалації".