Є зв'язок між знищенням ВДК "Цезар Куніков" і новими пусками "Шахедів" / Колаж УНІАН, скріншот, фото topwar.ru

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко провів паралель між знищенням російського ВДК "Цезар Куніков" і останніми дроновими атаками РФ.

Аналітик висунув версію про те, що корабель-десантник у день свого затоплення міг перевозити на борту чергову партію дронів до тимчасово окупованого Криму.

Привертає увагу остання зміна локації пусків і маршрутів польоту дронів РФ по Україні, вказав Коваленко.

Відео дня

"У ніч на 13 лютого був здійснений останній пуск з кримського мису Чауда. Потім, до 18 лютого пусків не здійснювалося, а коли вони поновилися, то з мису Чауда не було жодного. В основному запускалися з району Приморсько-Ахтарськ, Курськ і Бєлгородської області", - пояснив аналітик.

Не виключено, що така диспозиція пусків пояснюється знищенням корабля, вважає він.

"Хто знає, можливо, це пов'язано з тим інцидентом, який трапився 14 лютого біля берегів Криму з ВДК "Цезар Куніков" і має пряме відношення до такої диспозиції пусків. Адже не секрет, що на ВДК проекту 775 дрони-камікадзе Shahed-131/136 доставлялися в Крим і цілком можливо, одна з партій пішла на дно разом з цим іржавим коритом. Якщо це так, то залежність від одержуваних партій у РОВ очевидна", - заявив Коваленко.

Він нагадав, що в ніч на 20 лютого Росія запустила по Україні 23 одинці дронів-камікадзе Shahed-131/136 й наша ППО впоралася з ними на 100%.

Всього за дві третини лютого окупанти застосували 252 дрона-камікадзе Shahed-131/136. "У лютому показник нальотів навряд чи встановить новий, рекордний показник, залишаючись на середньому рівні інтенсивності нальотів", - спрогнозував оглядач.

Як ВДК Цезар Куніков втопили дрони

ВДК "Цезар Куніков" був потоплений 14 лютого - спільна спецоперація ГУР і ЗС України припала на "день закоханих". Такий "збіг" особливо сподобався українцям: в мережі нація придумала безліч мемів про затоплення корабля-десантника. Його знищення офіційно підтвердив Генштаб

Пізніше українська розвідка уточнила, що по "Цезарю Кунікову" вдарили морськими дронами. У місії брала участь відома група ГУР - "Група 13", яка спеціалізується на найскладніших водних спецопераціях із застосуванням дронів. 

Вас також можуть зацікавити новини: