Олександра Коваленко вказав на слабку сторону окупаційних сил РФ в Україні / колаж УНІАН з фото ua.depositphotos.com і скріншота

Повномасштабна війна в Україні триває, зараз на нашій землі в рази більше військових РФ, ніж на початку вторгнення, проте ефективність цього угруповання набагато нижча.

Супротивники системно насичують зону бойових дій на нашій землі окупантами, проте не мають при цьому можливості забезпечувати їх усім необхідним, йдеться у матеріалі військово-політичного оглядача Олександра Коваленка на obozrevatel.com. "Саме тому ефективність угруповання у понад 400 тисяч набагато нижча, ніж ефективність 180-тисячного угруповання", - зазначив експерт.

За його відомостями, в таких умовах вороги у більшості випадків можуть виконувати оборонні функції, "і то виключно спираючись на людський ресурс і затикаючи ним всі діри в забезпеченні і якості особового складу".

Відео дня

"Результатом цього стають колосальні втрати і нестабільний фронт, утримання якого при всіх зусиллях не є для РОВ (російських окупаційних військ, - Ред.) можливим", - додав аналітик.

Коваленко нагадав, що 24 лютого минулого року на українську землю вдерлися 180 тисяч російських загарбників.

Ось такі варто прочитати важливі українські новини - війна триває:

Наприкінці жовтня представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов говорив, що на поки що захоплених землях нашої країни перебувають понад 400 тис. російських військових.

Захисники України дають гідну відсіч загарбникам. На нашій території РФ вже зазнала колосальних втрат. Загальні втрати ворога на 15 листопада 2023 року становлять приблизно 314 тис. 290 загарбників.

Вас також можуть зацікавити новини: