Андрій Юсов розповів, скільки російських військових в Україні / колаж УНІАН, фото УНІАН, ua.depositphotos.com

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що у російських окупантів достатньо сил для проведення окремих операцій на різних ділянках фронту. На окупованих територіях України зараз перебуває понад 400 тисяч російських військовослужбовців. 

"Звичайно, це чимала кількість особового складу. Попри те, що ми маємо справу із армією, яка багато в чому вже не може називатися сучасною армією, є велика кількість озброєння, зокрема, бронетехніки і авіації. Це все використовується, розконсервовується і постачається на фронт. Тому противник, безумовно, залишається небезпечним", – пояснив представник ГУР МО в ефірі телеканалу "Київ 24". 

Крім того, Росія продовжує мобілізаційні заходи. Вони не припинялися протягом усього літа, наголосив Юсов. 

Відео дня

"Тому думати, що ворог буде чекати, поки українці будуть іти вперед і вибивати їх, напевно, було би неправильно з нашого боку. Зрештою, так ніхто і не думав. Про такі повторення сценарію, який був у лютому 2022 року, мови не йде. Але на окремих ділянках ворог буде і далі пробувати проводити окремі наступальні операції", – додав він.

Війна в Україні: важливі новини

За даними Генерального штабу ЗСУ, протягом доби на фронті відбулося 38 бойових зіткнень. Окупанти вели безуспішні наступальні дії на кількох напрямках. Зокрема, ворог атакував на Куп’янському, Лиманському, Авдіївському та інших напрямках. 

Щодо ворожих втрат, то авіація Сил оборони завдала сім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Водночас ракетні війська знищили 8 артилерійських засобів, станцію радіоелектронної боротьби та понтонно-мостову переправу ворога.

Вас також можуть зацікавити новини: