РФ втратила щонайменше чотири пускові установки ЗРК великої дальності / фото REUTERS

Росія на окремих ділянках фронту послабить свою систему протиповітряної оборони.

У розвідувальному огляді Міноборони Британії впевнені, що втрата окупантами кількох систем С-400 вплине на перебіг війни.

Росія, ймовірно, втратила щонайменше чотири пускові установки ЗРК великої дальності внаслідок українських ударів протягом останнього тижня, зазначили британські аналітики. 26 жовтня 2023 року російські ЗМІ повідомили, що три російські пускові установки SA-21 (С-400) були знищені в Луганській області.

Відео дня

Українські джерела повідомили про додаткові втрати російської протиповітряної оборони в Криму.

Як підкреслили у МО Британії, Росія вже давно надає пріоритет потужним, високотехнологічним зенітно-ракетним комплексам великої дальності як ключовому компоненту своєї військової стратегії. 

Нещодавні втрати підкреслюють, що російська інтегрована система протиповітряної оборони продовжує боротися з сучасною високоточною ударною зброєю і, найімовірніше, збільшить і без того значне навантаження на системи і операторів, що залишилися. 

Існує реальна можливість того, що, замінюючи знищені системи в Україні, Росія послабить свою протиповітряну оборону в інших операційних зонах, зазначили британські аналітики.

ЗСУ знищують російські системи С-400

Декілька днів тому в ЗСУ офіційно підтвердили ураження стратегічного об’єкта ППО росіян на західному узбережжі Криму.

Як зазначали ЗМІ, після низки успішних українських ударів по розрекламованих російською пропагандою зенітно-ракетних комплексах С-400 Росія може втратити перспективу експорту цієї зброї за кордон.

Вас також можуть зацікавити новини: