У Кадирова немає численної армії, як він стверджує / Скріншот

Повідомлення глави Чечні Рамзана Кадирова про відправку синів на фронт - фейк, а ролики з ними - постановка.

Про це в ефірі проекту FreeДом заявив речник чеченського батальйону імені Шейха Мансура Іслам Бєлокієв. Він також зруйнував міфи про нібито армію Кадирова, розповівши, хто насправді в неї входить і як її фінансують.

Бєлокієв звернув увагу на той факт, що, намагаючись піарити нібито свою армію, Кадиров показує пропагандистські ролики, на яких цивільних переодягають у військову форму - це МНСники й родичі Рамзана.

"Насправді ж цих бійців немає... Це просто картинка, нічого більше", - говорить Іслам.

20 жовтня Кадиров заявив, що його неповнолітні сини відвідали лінію зіткнення, на фронті відстрілювалися від когось.

"Ця постановка розрахована в першу чергу на внутрішнє споживання, на чеченців, тому що чеченці його постійно дорікають в тому, що він сам і його родичі не йдуть воювати", - говорить спікер чеченського батальйону імені Шейха Мансура. Також відомо, що під час зйомок цих роликів з дітьми Рамзана перебувала охорона.

Також Бєлокієв прокоментував масу роликів з армією Кадирова. За його словами, глава Чечні виділяє великі гроші на екіпіровку своїх вояк, вони одягнені за останнім писком моди. А робиться це за рахунок мирного населення, з них збираються гроші.

"Багато бюджетників змушені з кожної своєї зарплати по 10-15 відсотків платити до Фонду Ахмата Кадирова, з якого потім все це фінансується", - говорить він.

Також частину грошей глава Чеченської Республіки привласнює собі та для свого оточення.

Білокієв заявив, що серед кадирівців є різний контингент. Верхній прошарок - це сам Кадиров і його оточення. Це люди, яких потрібно іменувати бізнесменами, це люди, які люблять жити на широку ногу, це золота молодь.

"Є другий прошарок. Це люди, які безпосередньо підпорядковуються.  Це люди, руками яких вони здійснюють свої дії. Вони дійсно є злочинцями. Є третій прошарок - це звичайні рядові кадирівці... Вони не беруть участі безпосередньо в тортурах у вбивствах", - пояснив речник чеченського батальйону імені Шейха Мансура.

При цьому, наголосив він, наступального озброєння у кадирівців немає, тому що Путін їм не довіряє.

Кадиров у війні проти України

З перших днів повномасштабного вторгнення РФ в Україну окупанти-кадирівці беруть у ньому участь. Часто їх критикують за те, що вони лише знімають "відосики" на передовій, через що їх прозвали TikTok-воїнами.

Після оголошеної Путіним мобілізації в РФ глава Чечні Рамзан Кадиров на нараді з оперативним штабом заявив, що у Республіці мобілізація проводитися не буде. 

Кадиров пояснив це тим, що за час війни в Україні Республіка "перевиконала план".

Участь у бойових діях за час війни взяли 20 тисяч чеченців, каже Кадиров. Чечня перевиконала "спущений план" на 254%, заявив він. Про який план йдеться, ким і яким чином він був затверджений, не уточнювалося.

Вас також можуть зацікавити новини: