Путін придумав новий привід для продовження війни / колаж УНІАН, фото wikimedia.org, кадр з відео

Російський диктатор Володимир Путін прагне після силової окупації чотирьох українських областей створити буферну зону завширшки до 150 км. Про це військовий експерт Олег Жданов сказав в ефірі телеканалу "Київ24.News".

За його словами, Путін хоче створити так звану демілітаризовану зону, де не буде військ протиборчої сторони. Зазвичай такі зони створюються за домовленістю сторін, або за ультиматумом сильнішої сторони. Втім це може бути і результатом силових дій - знищення техніки і озброєнь протиборчої сторони в зазначеній зоні.

"Це, у принципі, лягає у теорію Путіна в плані захоплення територій. Вийти на адміністративні кордони Луганської і Донецької областей. Вимагати Запорізьку і Херсонську в адміністративних кордонах, а потім ще додати 100-150 км буферної зони вздовж кордонів цих областей", - сказав Жданов.

Відео дня

Путін хоче створити "санітарну зону" в Україні

Як писав УНІАН, у неділю російський диктатор Володимир Путін заявив, що Росія хоче створити "санітарну зону" на територіях України. За його словами, це буде "зона безпеки", яку буде важко подолати західним засобам ураження. За задумом диктатора, саме це (а не припинення російської агресії) має убезпечити російську територію від обстрілів.

Радник очільника ОП Михайло Подоляк висловив переконня, що заява Путіна про створення "санітарної зони" на території України є явною ознакою намірів Кремля до ескалації війни.

Вас також можуть зацікавити новини: