У Росії оголосили Путіна переможцем виборів президента / скріншот

Перемога Володимира Путіна на виборах була пародією, що має значення тільки як визначальна глава у трагічній історії втрачених можливостей і руйнувань, якими стали 24 роки його правління в Росії. Однак судити про російські вибори за стандартами ліберальної демократії сьогодні - небезпечне потурання своїм слабкостям, пише Bloomberg.

"Перемогу Путіна слід розглядати очима Кремля, оскільки історія Росії більше не є історією норовливого переходу від комунізму. Путін встановив новий і все ж знайомий стиль автократії для Росії, яка не вперше протиставляє себе Заходу. У цьому сенсі шарада, що відбулася цими вихідними, стала цілком успішним політичним театром, який стане вирішальним тлом для повернення Путіна після глибоких військових принижень, яких російські військові, включно з її головнокомандувачем, зазнали в Україні два роки тому", - йдеться в публікації.

Зазначається, що з цього погляду Путін тепер може розраховувати, принаймні, на ще шість років перебування при владі, що зробить його лідером Росії, який перебуває на посаді найдовше з часів Катерини Великої, імператриці, яка першою захопила землі, за які Путін бореться в Україні.

Відео дня

Тим часом Європа, схоже, нарешті усвідомила, наскільки глибоко перемога Росії в Україні змінить майбутнє континенту, і щосили намагається щось із цим зробити.

"Війна в жодному разі не закінчена. Українці битимуться доти, доки зможуть, навіть без адекватних боєприпасів, і ще можливо, що США і Європа знову знайдуть свою рішучість. Але якщо це не вдасться, Путін може сподіватися на перемогу - в його очах - над колективною міццю багатого, зарозумілого і непостійного Заходу", - пише Bloomberg.

Вказується, що після чотирьох термінів перебування на посаді президента і двох термінів на посаді прем'єр-міністра Путін до теперішнього часу знищив потенціал Росії з розвитку демократичних інститутів, таких як незалежні суди або вільні ЗМІ. Замість них він побудував кланову клептократію. Він також розтратив величезні переваги мовних, економічних та особистих зв'язків, які Росія мала зі своїми колишніми радянськими сусідами, поводячись з усіма ними в мафіозному стилі як зі своєю власністю, а не як з партнерами.

"Результатом стало підбурювання до економічних і військових воєн, а не до інвестиційних і торговельних зв'язків. Найбільші активи Росії після її величезних мінеральних та енергетичних ресурсів - надзвичайно талановите молоде покоління математиків та інженерів-програмістів - сотнями тисяч людей тікали від репресій або призову до армії, що надало іншого значення цим високим показникам зайнятості", - наголошується у статті.

Додається, що більшість росіян, схоже, приймають умови "угоди" з Путіним, як і пропозицію обміняти особисту свободу і процвітання на "відновлення російської могутності і гордості".

"Виступаючи з переможною промовою, Путін насолоджувався тим, що він явно вважає своїм виживанням у суперництві із Заходом в Україні, і сказав своїм прихильникам, що всі його "грандіозні" плани тепер будуть реалізовані. Це обіцянка, для виконання якої йому не потрібні ні вільні вибори, ні повага до прав людини, а тільки наївність і слабкість Заходу", - констатував Bloomberg.

Вибори в Росії - що відомо

Як писав УНІАН, російський Центрвиборчком оголосив, що закінчив підрахунок голосів на виборах президента Росії.

Цілком очікувано переможцем визнали Володимира Путіна.

Стверджувалося, що російському Центрвиборчкому вдалося підрахувати всі голоси в 140-мільйонній країні менш ніж за добу. За результатами опрацювання 100% протоколів, Путіну приписали 87,28% голосів.

Вас також можуть зацікавити новини: