Дикий прокоментував, чи є ризик обвалу фронту / фото 59 ОМПБр ім. Якова Гандзюка

Військовий аналітик, ветеран АТО Євген Дикий в ефірі Апостроф TV прокоментував матеріал Politico про те, що існує великий ризик обвалу лінії фронту там, де російські генерали вирішать зосередити свій майбутній наступ.

"Захід попереджав, що Росія нападе і давали нам три тижні. З приводу трьох тижнів вони помилилися, а от з того, що нападе, то ні. Мені здається, що зараз така ж сама ситуація. Ми не приречені впасти під цим наступом, але наступ точно буде", – сказав Дикий.

Він також додав, що для цього в РФ нині набирають 300 тисяч нових мобілізованих, яких планують використати саме для нових наступальних операцій. 

Відео дня

"А ми свою мобілізацію не проводимо. А тому, прогноз Politico, він абсолютно не є гарантованим, адже у нас ще є можливість провести свою мобілізацію. І тоді особисто мій прогноз буде протилежним. Але якщо дійсно вважати, що буде так, як сьогодні – РФ мобілізує 300 тисяч, а ми свою мобілізацію саботуємо, тоді так, буде саме такий прогноз", – пояснив Дикий.

За словами ветерана АТО,  300 тисяч нових мобілізованих РФ навряд зосередять на одному напрямку. Скоріше за все, їх відправлять на різні ділянки фронту. 

"Які саме напрямки наступу будуть – там де вони відчують, що ми слабше, туди й докинуть резерви. Ну а загалом, у них цілі не змінилися, у перелік "тимчасово окупованих українцями містах" входять і Одеса і Харків і Запоріжжя й навіть Львів – це я зараз виключно цитую високопосадовців РФ", – сказав Дикий.

Він додав, що ціллю РФ є захопити всі українські території, то ж вони не зупиняться в разі виходу на адміністративні кордони Донецької області чи річки Дніпро. 

Новий наступ РФ: про що йдеться

Раніше про підготовку Росії до нового великого наступу повідомляли ряд ЗМІ. Зокрема, The Economist писало про те, що підготовка РФ триває і Україні потрібно краще поставитися до будівництва лінії укріплень та мобілізувати більше людей.

Натомість Politico зазначає, що фронт на російсько-українській війні може обвалитися, якщо Київ не отримає від Заходу всю необхідну допомогу, не знайде спосіб протидіяти російським КАБам та не мобілізує достатню кількість людей.

Вас також можуть зацікавити новини: