Росіяни можуть здійснити в Україні великі наступальні дії, попередило західне видання / колаж УНІАН з фото ua.depositphotos.com і wikimedia.org

Повномасштабна війна в Україні триває, і українцям загрожує новий великий наступ РФ.

Києву необхідно терміново мобілізувати більше військ і побудувати надійнішу лінію оборони, йдеться у статті The Economist. "Коли весна змінюється літом, є побоювання, що Росія почне новий великий наступ, як це було торік. І здатність України стримати це цього разу виглядає зараз набагато менш впевненою, ніж тоді", - наголошується в матеріалі.

На думку журналістів, українська сторона дуже пізно посилила свої оборонні позиції. "У якомусь сенсі це зрозуміло. Уряд все ще мріє про новий контрнаступ і боїться думки про те, що нинішня лінія фронту може перетворитися на щось дуже схоже на кордон, що відріже п'яту частину країни і позбавить її більшої частини виходу до моря. Ідея про те, що ця лінія може стати основою майбутніх мирних переговорів, - це саме те, чого Зеленський (президент Володимир Зеленський, - Ред.) хотів уникнути", - зазначається в матеріалі.

Відео дня

Журналісти стверджують, що зараз небезпеки "настільки великі, що це найменш поганий варіант". "В останні тижні землекопи почали рухатися, і зуби дракона висіваються. Це повинно було початися набагато раніше. Моліться, щоб не було занадто пізно", - підкреслюється в публікації.

Коли закінчиться війна в Україні - прогноз

Німецька газета Welt прогнозувала, що вже в поточному році війна між українцями та росіянами може бути призупинена. На думку журналістів, Україні також до вересня загрожує "критична фаза" в протистоянні, якщо західні держави швидко не нададуть їй набагато більше озброєння.

Раніше Володимир Зеленський стверджував, що достеменно ніхто не знає, коли закінчиться війна. Український лідер підкреслював, що українцям важливо протриматися ще й протягом цього року.

Вас також можуть зацікавити новини: