Росіяни в істериці кинулися на чергові граблі плазом, заявив жксперт / фото REUTERS

Вихід Росії із "зернової угоди" – насправді чергова ганьба самої ж РФ з безліччю негативних наслідків саме для Москви.

Таку думку висловив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"Кожен раз, коли Росія терпить якусь ганьбу, вона закочує істерику та пускається у примітивний шантаж. Кожне фіаско – це істерія і примітивний, безглуздий шантаж... Росія не змогла запобігти атаці на свої бойові кораблі, носії крилатих ракет "Калібр", які регулярно обстрілюють мирні міста України і цивільну інфраструктуру України, кількох безекіпажних катерів, що стало для неї, нібито, приводом для розриву угоди. Насправді ця угода їй вже давно була як кістка в горлі, і вона шукала привід", – заявив експерт.

На його думку, удар по російських військових кораблях був настільки болючий для росіян, що вони в істериці кинулися на чергові граблі плазом, принижуючи себе на всіх рівнях.

"Це приниження може для Росії найближчим часом мати ще більші наслідки. Оскільки їхній шантаж вже не стільки лякає, скільки дратує. А тому, хто дратує, зазвичай, хочеться начистити фізіономію, коли він не розуміє по-цивілізованому, нормальною мовою. І Росія до такої побутової ситуації все ближче і ближче, але вже на геополітичному рівні", – упевнений Коваленко.

Атака на російські кораблі у Севастополі 29 жовтня

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вранці 29 жовтня у Севастополі пролунала серія вибухів. 

За результатами OSINT-розслідування спільноти GeoConfirmed, у Севастопольській бухті надводні безпілотники USV вразили не менше трьох кораблів Чорноморського флоту Росії.

Джерела у силових структурах передали відео з кадрами атаки на російські кораблі в Севастополі.