РФ відводить кораблі із Севастопольської бухти / фото t.me/atesh_ua

Російські військові, ймовірно, почали відводити свої кораблі з однієї зі стоянок у Севастопольській бухті. Як зазначає військовий рух українців та кримських татар АТЕШ, окупанти вже відвели частину військових кораблів зі стоянки, яка розташована між малими бухтами "Докова" та "Голландія". При цьому іншу частину кораблів також готують до передислокації.

В АТЕШ наголошують, що з початку повномасштабного вторгнення бухту закрили для військових потреб, а на стоянці знаходяться винятково військові кораблі.

"Російські військові кораблі ухвалили єдине правильне рішення - піти із Севастополя. Бажаємо всім військам ухвалити таке ж рішення. Інакше їм не врятуватися", - написали партизани.

Відео дня
РФ відводить кораблі із Севастопольської бухти / фото t.me/atesh_ua
РФ відводить кораблі із Севастопольської бухти / фото t.me/atesh_ua

Удари по кораблях РФ поблизу Севастополя

Вночі 13 вересня в окупованому Севастополі пролунали потужні вибухи. Згодом стало відомо, що в ході атаки було завдано ракетного удару по судноремонтному заводу імені Орджонікідзе. Також морськими дронами були атаковані російські кораблі в морі. За версією окупантів, ЗСУ завдали удару відразу десятьма крилатими ракетами по судноремонтному заводу і трьома "безекіпажними катерами" по кораблях Чорноморського флоту в морі.

Кілька днів тому речник української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук розповів, що після цієї атаки російські окупанти вирішили розосередити та сховати якомога далі від Криму свої вцілілі кораблі. За словами Братчука, у Криму фактично, весь Чорноморський флот агресора перебуває під загрозою вогневого ураження Збройними силами України. Саме тому ворог розосереджує кораблі: одні виводить подалі в море, інші ховає біля Новоросійська.

Вас також можуть зацікавити новини: