Капітан ВМС - про удар ракетою по російському підводному човну: "Ми знайшли слабину"

Зазначений підводний човен був обраний за ціль завдяки розвідувальним даним від партнерів, припустив Андрій Риженко.

Капітан першого рангу запасу ВМС України Андрій Риженко висловився про те, як Збройним силам вдалося вперше в історії уразити крилатою ракетою російський підводний човен "Ростов-на-Дону" на судноремонтному заводі в Севастополі.

"Під час знаходження в порту підводний човен, особливо, коли він перебуває в доці, дуже вразливий. Якщо він знаходиться біля причалу, він може десь сховатися, або вийти з бази, а при стоянці в доці він, фактично, втрачає будь-яку мобільність", - зазначив капітан в інтерв'ю УНІАН.

Риженко припустив, що зазначений підводний човен був обраний за ціль завдяки розвідувальним даним, які Україні надають партнери:

"По ньому влучила ракета. Особливого захисту у нього проти такої зброї немає, і він отримав пошкодження... Ми знайшли слабину, яку нам показав противник".

Атака на Севастополь 13 вересня - що повідомлялося

Нагадаємо, вранці 13 вересня у Головному управлінні розвідки Міноборони підтвердили, що у Севастополі уражені два російські кораблі. Йшлося про результати нічної атаки на Севастопольський морський завод імені Орджонікідзе.

Повідомлялося, що пошкодження отримали великий десантний корабель "Мінськ" і дизель-електричний підводний човен "Ростов-на-Дону". Останній вперше в історії уразили крилатою ракетою. 

Вас також можуть зацікавити новини: