Окупанти обстрілюють Харків / фото REUTERS

Через повномасштабне вторгнення Росії в Україну страждають багато міст. Харків й область - не виняток. Особливо багатостраждальний Ізюм.

УНІАН у режимі онлайн розповідає, що відбувається в Харкові та області в четвер, 14 квітня.

22:00 У Харкові у метро влаштували заняття з брейку для дітей. Максим Тележний вчить брейкдансу дітей в метро. Сам танцює 23 роки, з них 15 років викладає. Поліцейські, які чергують на станції, також долучаються до занять.

Відео дня

21:01 У Харківській області знищено колону ворожої техніки, що рухалося у бік Ізюму – губернатор Харківської області Олег Синегубов.

20:25 Збройні сили України збили російський безпілотник на Харківщині, повідомляє Штаб оборони Харкова.

18:58 У Харкові під час сьогоднішніх обстрілів сталося потрапляння до житлового будинку, є загиблі та поранені, - повідомив мер міста Ігор Терехов.

18:45  На Слобожанському напрямку окупанти проводять розвідку ймовірних напрямків наступу, нарощують систему розвідки та медичного забезпечення. Триває поповнення запасів. Продовжується часткове блокування та обстріли міста Харкова.

18:24 503 цивільні людини, в тому числі 24 дитини, загинули на Харківщині за 50 днів війни РФ проти України — повідомляє поліція.

17:18 Російські війська обстріляли Золочівську громаду з вертольотів — двоє дітей поранені. До обіду сьогодні дуже сильно обстріляли Золочів. Є зруйновані приватні будинки, підприємства. Потім обстріляли Одноробівку, це село практично на кордоні з РФ. Там 8 пошкоджених і 4 повністю зруйнованих будинки. Після цього почали обстрілювати сусідню Олександрівку. Залетіли туди два російських вертольоти й почали хаотично вести обстріл житлових будинків. Поранені двоє дітей — школярі 9 і 11 років. Відправили у лікарню — повідомив голова громади Віктор Коваленко.

16:39 На відео мешканець зруйнованого будинку спускається з даху до своєї квартири, щоб забрати речі. Зараз кілька плит відвалюються від будинку.

16:03 Російські снаряди потрапили більш ніж до 300 українських лікарень. З моменту повномасштабного російського вторгнення в Україні пошкоджено 324 лікарні, з яких 24 – знищено вщент. Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я Олексій Яременко.

15:22 Більша частина Борівської селищної громади на Харківщині від учора окупована російськими військами. Напередодні там тривали бої, ситуація напружена, виїзд заблокований - повідомили  у громаді.

15:07 Втекти від війни: яку допомогу отримують українські переселенці. Детальніше.

13:42 Співробітники СКП "Харківзеленбуд" продовжують роботу з благоустрою міста Як завжди прибирають парки, сквери та алеї, косять газони та вивозять сміття. Невід’ємною частиною роботи підприємства є чистка водойомів біля мінеральних джерел. Також проводять обкопування молодих дерев та хвойних. Продовжується робота з планування клумб перед висадкою квітів.

12:48 Відео з-під Ізюма та Балаклії, куди напередодні заходили великі колони окупантів. Тепер там дим та попіл.

12:26 На дорогах Харківщини прибирають розбиті автомобілі та проводять ямкові ремонти Минулої доби з траси M-03 у Харківській області вивезли 14 одиниць понівеченого транспорту, зокрема і ворожого військового. Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

12:10 У Раді розповіли, як українцям компенсують пошкоджене та зруйноване майно. Компенсують не грошима, а новими квартирами чи будинками для постраждалих. "Розраховуємо, що буде така можливість, коли людина сама вибиратиме. Наприклад, у неї зруйнована квартира в місті Харкові, вона зможе вибирати інше місто. І навпаки - якщо зруйнована квартира в іншому місті, вона зможе вибирати квартиру в Харкові", - пояснила голова партії "Слуга народу", народний депутат Олена Шуляк.

11:51 Вчора, 13 квітня 2022 року орки обстріляли житлові будинки у Немишлянському районі м. Харкова. Внаслідок обстрілу троє людей загинуло. Чотирьох мирних мешканців поранено, наймолодшому - 17 років, найстаршому - 75. Пошкоджено помешкання та автівки людей.

11:39 Опалювальний сезон у Харкові закінчиться 15 квітня.

11:36 Вчора вдень після обстрілу в одному з районів міста патрульні помітили чоловіка, який стояв на даху недобудови і робив знімки на мобільний телефон. Під час перевірки в телефоні громадянина були фото, які він відправляв на мобільні телефони з Росії. Надалі чоловіка патрульні передали у відповідні служби.

11:32 Станом на сьогодні, 14 квітня, запущено в роботу 11 світлофорних об'єктів, встановлених на головних вулицях міста Так, з 8:00 до 19:00 працюють світлофори, встановлені на таких перехрестях: пр. Гагаріна/вул. Гольдбергівська, пр. Гагаріна/вул. Одеська, вул. Клочківська/спуск Клочківський, вул. Клочківська/спуск Бурсацький, пр. Науки/ін. Незалежності, Салтівське шосе/пр. Льва Ландау, Салтівське шосе/пр. Тракторобудівників, Салтівське шосе/вул. Академіка Павлова, пр. Ювілейний/пр. Льва Ландау, пр. Ювілейний/вул. Гвардійців-Широнінців, пр. Ювілейний / пр. Тракторобудівників.

11:19 Гроші будуть У Мінфіні пообіцяли, що пенсії та заробітні плати працівникам бюджетної сфери будуть виплачені у повному обсязі. За словами міністра фінансів Сергія Марченка, підстав для затримок з виплатами немає.

11:07 У Харківському районі продовжується розмінування "посилок" з Росії.

10:36 Випускнику ХНУВС Віталію Грицаєнку посмертно присвоєно звання "Герой України" Заступник командира окремого загону спеціального призначення Національної Гвардії України "Азов" з бойової та спеціальної підготовки, старший лейтенант Віталій Грицаєнко, позивний "Гоголь" – загинув під час оборони Маріуполя. На війну він пішов добровольцем.

10:16 У Харкові рятувальники ліквідували масштабну пожежу у складській будівлі 13 квітня о 12:58 розпочалася пожежа у складській будівлі у Немишлянському районі. До місця пожежі направили 11 пожежних автоцистерн, 1 автодрабину та близько 50 осіб особового складу ДСНС. Загальна площа пожежі становить близько 4000 кв. Пожежу вдалося локалізувати о 15:11 та повністю ліквідувати о 19:15.

10:00 Укрзалізниця призначає регіональний експрес за маршрутом Харків - Ворожба (через Суми) та зворотно. Поїзд відправлятиметься з Харкова щоденно о 8:00, до Ворожби прибуватиме о 12:35. Зворотно поізд відправлятиметься о 13:05, і прибуватиме до Харкова о 17:32. На маршруті курсуватиме зручний дизель-поїзд ДПКр-3. Вартість проїзду в сполученні Харків - Ворожба - 56.50 грн, Харків - Суми - 48 грн.

9:59 Харківщина отримала чергову гуманітарну допомогу з Польщі Черговий вантаж, а це 33 контейнери з продуктами харчування, Харківщина отримала від польських партнерів. Обласний логістичний штаб також продовжує отримувати допомогу від інших областей України. Вантажі вже розподіляють на пункти видачі "Нової пошти", "Укрпошти" у Харкові та між громадами області.

9:44 Отак обстрілювали Парк Горького!

9:39 Із завтрашнього дня у Харкові почнуть відновлювати храм святих Жен-Мироносиць, повідомив мер Ігор Терехов.

9:37 Терехов про оперативну інформацію у місті Обстріл міста не припиняється, прошу вас максимально знаходиться в укриттях.

9:28 Нацполіція відкрила "гарячу" лінію для тих, у кого рідні загинули від рук рашистів Оператори готові надати необхідну консультацію та роз'яснення щодо процедури поховання. Номер гарячої лінії – 0 894 201 867. Працює цілодобово.

9:22 У передмісті Києва злетіли тарифи на проїзд у маршрутках У столиці та містах-супутниках поступово відновлюють пасажирські перевезення, проте вже за новими тарифами. Перевізники називають такий захід вимушеним та перераховують проблеми, з якими зіткнулися через війну. Місцеві жителі, своєю чергою, очікувано висловлюють невдоволення. Багато хто погрожує пересісти на велосипеди, деякі навіть готові ходити пішки до Києва до найближчої станції метро.

9:19 Група СЗГ України підірвала міст із ворожою технікою, яка прямувала до Ізюму Харківської області. Знищено автомобіль "Тигр", КамАЗ та три "Урали".

06:00 Сьогодні в Харкові планують розпочати відновлення храму Жон-Мироносиць, пошкодженого внаслідок обстрілу російськими окупантами 2 березня, повідомив міський голова Ігор Терехов.

За словами мера, хоча ззовні храм виглядає майже неушкодженим, усередині є значні руйнування.

05:46 Відбій повітряної тривоги!

05:15 Повітряна тривога в Харкові та області!

01:11 На сьогодні з Харкова призначено додатковий рейс "Інтерсіті+" №755 Харків-Львів.

Рейс №723 Харків-Київ відправленням о 13:05 було скасовано, проте пасажири з квитками на цей потяг можуть скористатися замість нього рейсом №755.

Крім того, "Укрзалізниця" тимчасово скасовує курсування поїзда №142/141 Львів-Лозова з 20 квітня зі Львова, та з 21 квітня - з Лозової. Поїзд може бути допризначено в разі збільшення евакуаційного потоку.

01:02 Відбій повітряної тривоги!

00:37 У Харкові та області оголошено повітряну тривогу!

00:01 Влада дуже просить евакуюватися жителів Лозової та Барвінкового через ймовірність розгортання бойових дій у тій місцевості.

00:00 Внаслідок обстрілів Росією житлових районів Харкова за день загинули 4 людини, 10 поранені. Інтенсивні артилерійські удари 13 квітня фіксували на Північній Салтівці, 602 мікрорайоні, ХТЗ, селищі Жуковського.

Нагадаємо, Російська Федерація почала повномасштабну війну в Україні 24 лютого. Окупанти атакують з повітря мирні міста і вбивають населення. А фотографії звірств росіян у Бучі Київської області вразили весь цивілізований світ.

Вас також можуть зацікавити новини: