Путін ніколи не говорив слово Бахмут / фото ua.depositphotos.com

Політтехнолог Михайло Шейтельман розповів про те, що Путін робитиме далі і як пояснюватиме здачу Бахмута.

"За все, що станеться або не відбудеться на фронті, можна окремо довго розмовляти. А ось як це буде пояснювати Путін – та ніяк. Він ніколи не говорив слово Бахмут, не вимовляв слово Артемівськ, ні в одній промові. Весь цей час його армія воює в Бахмуті, вже 9 місяців. І за весь цей час він жодного разу не згадав його. Це місце де загинули, згідно з американськими даними, за останні п'ять місяців 20 тисяч росіян, помножимо на два, тобто 40 тисяч. Це як мінімум. А Путін взагалі про нього не згадав. Слухайте, у нього по Кремлю прилітають безпілотники, прямо в "центр прийняття рішень". У той самий купол, де прийнято рішення про війну, прилітають два наших безпілотника. І він же мовчить", - сказав він в інтерв'ю УНІАН.

Політтехнолог зазначив, що Путін мовчить про те, що ЗСУ бомблять Крим стільки часу вже.

"Одного разу лише згадав, що, виявляється, міст підірвали. При всіх їх відступах він звичайно теж мовчить. Не дарма Стрєлков називає Сергія Шойгу фанерним маршалом. І тільки зараз починають деякі здогадуватися, що є фанерний президент Путін. І сталося з ним не за час війни. Це 23 роки фанерного президента. Він же ніколи нічого не оголошував, ні за що не брав на себе відповідальність. У нього тонув підводний човен - він їхав у відпустку в Сочі і взагалі зникав з радарів. Він завжди тільки фіксує. Тобто перемогли, взяли випадково Крим - виходить і каже мовляв "які ми молодці, захопили Крим". Але ви знайдіть, де він говорив, що "ми коли-небудь візьмемо Крим і приєднаємо, це наша земля". А такого немає. Поки цього не сталося, він жодного разу нічого не оголошував", - додав він.

Ситуація в Бахмуті - останні новини

У Бахмуті та на околицях міста зараз все дуже складно. Про це повідомила заступник Міністра оборони Ганна Маляр.

"У Бахмуті і на околицях зараз все складно. Дуже. Попри все вдалося нашим військам кілька днів просуватися", - підкреслила вона. 

Днем раніше командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський назвав перший успіх наступальних дій в ході проведення операції з оборони Бахмута.