Штурми та скидання авіабомб: у ЗСУ розповіли про бої на півдні України

За добу на Таврійському напрямку знищено понад 400 окупантів та більше 40 одиниці військової техніки.

На Таврійському напрямку фіксують збільшення кількості окупантів, які не хочуть брати участь у штурмових діях та цілими групами здаються у полон ЗСУ.

"Є інформація про все більшу кількість відмов окупантів брати участь у штурмових діях, зокрема, в підрозділах 1 армійського корпусу. Слід відзначити, що в полон почали здаватися цілі групи російських військовослужбовців. Дякую нашим воїнам, які сміливими та рішучими діями змушують ворога це робити", - зазначає бригадний генерал, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський, інформуючи про оперативну ситуацію у зоні відповідальності.

Він повідомив, що основні зусилля противник зосереджував останню добу на веденні наступальних і штурмових дій на Авдіївському, Мар'їнському та Запорізькому напрямках. Ворог проводить активні піхотні атаки за підтримки бронетехніки та авіації, кидає керовані авіабомби. Загалом, в зоні ОСУВ "Таврія" ворог завдав 16 авіаударів, провів 40 бойових зіткнень та здійснив 906 артобстрілів.

Українські оборонці знищили за минулу добу 42 одиниці військової техніки росіян. Зокрема, 2 танки, 10 ББМ, 5 артсистем, 2 РСЗВ, 17 БпЛА та 2 одиниці спецтехніки. Ще 37 одиниць техніки ворога пошкоджено. Серед спаленого і гордість оборонпрому окупантів – танк Т-90М "Прорив". Знищено 5 ворожих складів боєприпасів.

"Загальні втрати окупантів минулої доби склали 402 особи. 8 загарбників здалися в полон", - зазначив командувач.

Війна в Україні - втрати ворога

Як повідомляв УНІАН, у ранковому зведенні Генштабу повідомлялось, що минулої доби ЗСУ знищили десятки ворожої техніки та майже 800 окупантів.

Протягом 23-24 грудня силами ППО України знищено 4 російських літаки Су-34. Су-34 – один з найсучасніших винищувачів-бомбардувальників Росії, кількість і можливості виробництва яких обмежені. Одночасна втрата 4 одиниць – відчутний удар по бойовому потенціалу агресора. У Центрі стратегічних комунікацій зазначили, що цим самим силам ППО вдалося перевершити свій успіх зі знищення літаків Су-35 і Су-34 та двох вертольотів Мі-8МТПР-1 над брянською областю у травні цього року. 

За минулий тиждень наші захисники знищили загалом понад 7 тис. російських загарбників та 927 одиниць ворожої техніки. 

Вас також можуть зацікавити новини: