Окупанти все ще планують вийти на кордони Донеччини та Луганщини / фото ua.depositphotos.com

Авдіївка для російських загарбницьких військ є своєрідними воротами до всієї Донецької області. Таку думку висловив військовий експерт Петро Черник в ефірі інформаційного телемарафону.

"Авдіївку треба утримувати. Чому? Це стратегічний пункт, це ворота до усієї Донеччини. У росіян нічого не змінилося і не зміниться до моменту перепризначення Путіна на посту президента Російської Федерації. Вийти на адміністративні кордони Донеччини та Луганщини. Як буде в реальності - побачимо", - сказав він.

На думку Черника, наразі на фронті є паритет сил, він триватиме ще доволі довго. Росіяни тиснуть у частині піхотних боїв - вони здатні заміщати до 1200 солдат на добу. Ситуацію може ускладнити ймовірне оголошення мобілізації в Росії після виборів, вважає він. Водночас для українського війська важлива якість зброї, яку ми отримуємо від союзників.

Ситуація в Авдіївці: останні новини

Раніше експерт BILD повідомляв, що російській окупаційній армії залишилося не більше двох тижнів до оточення міста, вони просуваються на двох напрямках.

Forbes пише, що українське військове командування посилило захист Авдіївки однією з найкращих своїх бригад - 3-ю десантно-штурмовою.

Вас також можуть зацікавити новини: