Просування ЗСУ під Бахмутом має непогану перспективу, каже Ступак / фото ua.depositphotos.com

Військовий експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак заявив, що просування українських військових під Бахмутом Донецької області ще не є контрнаступом, але це непоганий прорив. Водночас росіяни досягненням вважатимуть навіть захоплення 60 метрів вулиці в місті-фортеці.

"Вони знову розпочали друге коло, бо у них, як і минулого року, був дедлайн на 9 травня. Щоб визначити дати для інших населених пунктів, потрібно просто ознайомитись із минулорічною інформацією. Хоча масштаб операції цього року був меншим, ніж минулого, російським військовим вдалося захопити 60 метрів вулиці у місті Бахмут, що є значним досягненням для них", – пояснив він в ефірі телеканалу FREEДОМ.

За словами експерта, просування українських військ має непогану перспективу.

Відео дня

"Це невеликий прорив, це ще не контрнаступ, але перспектива вже непогана і дуже цікава. На ширині 3 кілометри пройти в глибину 2,5 кілометра — це дуже непоганий прорив. За тієї умови, що Росія вісім місяців "бере" місто. А тут буквально за кілька днів, за день-два ЗСУ відвоювали велику, серйозну частину міста", – резюмував він.

Просування українських військових під Бахмутом

Командир підрозділу розвідників "Terra" у складі тактичної групи "Азов" Микола (Абдула) Волохов заявив, що Сили оборони України звільнили понад 2 кілометри української землі в районі Бахмута. Від окупантів зачистили зону шириною в три кілометри. 

Пізніше командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що росіяни відступили на окремих ділянках фронту в районі міста-фортеці. Він нагадав, що попри чергове перенесення "дедлайну" захоплення Бахмута на 9 травня, окупанти так і не змогли реалізувати свої плани.

Вас також можуть зацікавити новини: