Череватий не виключає втечі росіян з Бахмута / фото ua.depositphotos.com

Сили оборони України за допомогою артилерійських ударів по противнику можуть змусити російських окупантів вивести свої війська з Бахмута Донецької області. Таку заяву зробив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

В ефірі телемарафону йому поставили питання, чи можливий сценарій, за якого росіяни втечуть з міста під вогнем української артилерії, на що Череватий відповів, що такий сценарій "цілком вірогідний".  

"Зараз робиться дуже багато бойової роботи, щоб він став ще вірогіднішим", – наголосив він.

Відео дня

Він додав, що Сили оборони роблять героїчну бойовому роботу в умовах, "коли у нас паритет в особовому складі та техніці з ворогом, а іноді, наприклад, за кількістю артснарядів ЗСУ ми їм програємо".

"Тому тільки наша навченість, мотивованість та неймовірна кмітливість дозволяє постійно рухатися вперед у доволі помірному темпі, але з великим збереженням особового складу, що найцінніше для нас", – зауважив Череватий, додавши, що підготовлений особовий склад є головною цінністю, а техніку можна замінити.

Війна в Україні: актуальні новини з передової

Заступник постійного представника президента України в Автономній Республіці Крим Денис Чистіков заявив, що в окупованому Криму росіяни активно будують фортифікаційні споруди. Ворог готується до оборони та хоче призупинити просування Збройних сил України.

Водночас на Таврійському напрямку українські військові знищили майже дві роти російських окупантів. За словами командувача оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" бригадного генерала Олександра Тарнавського, зараз там тривають бої.

Вас також можуть зацікавити новини: