ЗСУ йдуть вперед на Бахмутському напрямку / фото t.me/V_Zelenskiy_official

В Бахмуті поновилися міські бої, а в околицях міста ЗСУ йдуть вперед, що ставить під загрозу російський окупаційний гарнізон. Про це заявив військовий оглядач Олександр Коваленко.

"СОУ відновили міські бої і змогли повернути ряд позицій. У свою чергу, не дивлячись на те, що Бахмут знаходиться в низині і як на долоні у СОУ, у РОВ тут є свобода маневру, яка їм дозволяє тримати руїни під контролем. Тому, говорячи про дії СОУ в самому Бахмуті, слід розуміти наскільки це неспішний, покроковий процес", – заявив він.

За словами експерта, в околицях Бахмута "епіцентром подій" є село Кліщіївка. Також вигнання окупантів з правого берега каналу "Сіверський Донець – Донбас" переносить в "зону інтересів" ЗСУ і село Курдюмівка, розташоване південніше Кліщіївки на лівому березі каналу. Реагуючи на це, окупанти підтягнули сюди резерви. 

Відео дня

"У цих поки є свіжа кров, вони тримаються, але артилерія робить свою справу справно, особливо з урахуванням, що вершини - наші", – зазначає Коваленко.

На північний захід від Бахмута "справи йдуть набагато складніше", говорить оглядач. Агресор перекинув у район Берхівки, Ягідного та Дубово-Василівки свіжі підкріплення. 

Одночасно з цим ЗСУ вдається все частіше завдавати ударів по російських лініях постачання, що йдуть в Бахмут зі сходу через селища Покровське і Бахмутське.

"Таким чином, завдяки свіжим ресурсам РОВ вдалося дещо уповільнити просування СОУ практично в кожному активному секторі, але не зупинити. Рух триває, складно, але вивірено свіжатина скорочується. СОУ йдуть до своєї мети, головне не підганяти", – резюмує Коваленко.

Ситуація на фронті - останні новини

За даними Генштабу, протягом останньої доби українські військові завдали численних ударів по скупченнях росіян та їхній техніці на фронті. Зокрема, авіація завдала 14 ударів, знищивши серед іншого три зенітно-ракетні комплекси противника. У свою чергу артилерія за добу вразила три ворожі пункти управління, 10 артилерійських систем, установку ППО і одну станцію РЕБ противника.

Представник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий повідомив, що на Бахмутському напрямку тривають важкі бої. За його словами, українські військові контролюють всі входи і виходи з Бахмута.

Вас також можуть зацікавити новини: