Кім розповів, як ЗСУ звільнятимуть Херсонську область від окупантів

Глава Миколаївської ОДА зазначив, що українці не будуть ризикувати своїми людьми.

Українські військові будуть поступово звільняти Херсонську область від російських окупантів. ЗСУ не можуть дозволити тактику з великими ривками по відкритій місцевості.

Про це глава Миколаївської ОДА Віталій Кім розповів в інтерв'ю La Repubblica.

За його словами, звільняти Херсонську область будуть поступово, щоб не ризикувати людьми.

"Якби ми це зробили, то втратили б багатьох людей. У нас інша концепція війни та життя: росіяни вбивають своїх солдатів, ми намагаємося обмежити втрати. Вони стріляють, ми покладаємося на військову тактику", - підсумував Кім.

Як раніше повідомляв УНІАН, 10 червня українська авіація вдарила по опорному пункту, понтонній переправі та складах противника в п'яти різних населених пунктах Херсонщина. За результатами авіаударів та виконання ракетно-артилерійськими підрозділами вогневих завдань знищено 33 окупанти, реактивну систему залпового вогню "Град", кілька одиниць броньованої техніки, 3 склади боєприпасів та 2 паливно-мастильних матеріалів.

Також керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках, генерал армії Микола Маломуж заявив, що в міру надходження Західної зброї ЗСУ зможуть просуватися ще активніше і вести не тактичний, а стратегічний наступ, в тому числі і в Херсонський і Запорізькій областях.

11 червня стало відомо, що ЗСУ ведуть у Херсонській області контрнаступ на напрямках Киселівка, Солдатське та Олександрівка.

Вас також можуть зацікавити новини: