ЗСУ можуть визволити Херсон і Мелітополь без штурму / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Збройні Сили України на сьогодні на всіх напрямках діють дуже правильно. Але в міру надходження західної зброї вони зможуть просуватися ще активніше і вести не тактичний, а стратегічний наступ, в тому числі і в Херсонський і Запорізькій областях.

Про це заявив керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках, генерал армії Микола Маломуж, пише "Обозреватель".

За його словами, якщо українським військовим вдасться пробити коридор до моря, то це створить умови для оточення російських окупантів. Саме це, на його думку, і дозволить визволити з окупації Херсон, Мелітополь та інші населені пункти навіть без штурму.

Відео дня

"Використовуючи новітню техніку, яка надходить в ці дні і тижні в Україну, ми зможемо наносити удари не тільки для ураження оборонних засобів, наприклад, в зонах оборони – Запорізькій, Херсонській, а й просто, щоб обходити їх. Тоді не треба буде штурмувати ні Херсон, ні Мелітополь, ні інші міста, тому що, опинившись в оточенні, ворог буде бігти", – зазначив Маломуж.

Водночас українським військам потрібно наносити удари і на інших ділянках фронту, щоб послабити позиції путінських військ, каже генерал.

Як повідомляв УНІАН, раніше радник глави офісу президента Олексій Арестович розповів, що Збройні Сили України вже перебувають під захопленим російськими окупантами Херсоном. В обласному центрі чути гуркіт боїв.

В українській розвідці раніше повідомляли, що в результаті вдалого контрнаступу Захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій і понесли при цьому втрати в живій силі і техніці. Намагаючись зупинити українських воїнів, російські загарбники терміново зводять додаткові лінії оборони, мінують територію і створюють інженерні загородження. Нещодавно на окуповану Херсонщину прибула колона російських військових вантажівок з радянськими мінами, виготовленими в 50-х роках минулого століття.

Вас також можуть зацікавити новини: