Петро Черник пояснив, як в Енгельсі можна знищити російські літаки / колаж УНІАН з фото Maxar і скріншоту

Після того, як український дрон "Лютий" атакував військовий аеродром Енгельс у Саратовській області РФ, військовий експерт, полковник запасу Збройних сил України Петро Черник поділився думкою, що безпілотниками можливо знищити ворожі бойові літаки.

Питання ліквідації бортів супротивника полягає лише у масштабуванні, тобто в тому, "скільки цих дронів буде застосовано, з якою частотою, і як довго цей процес буде тривати", публікує слова офіцера "24 Канал". Співрозмовник додав, що загалом Росія має 60 стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, але тільки до 20 із них перебувають у робочому стані.

"Чому росіяни наважилися з далеких заполярних аеродромів повернути назад свої бомбардувальники саме в Енгельс? Є величезна зношуваність самого моноплану, а також зношуваність моторесурсу. Розуміємо, що наймолодший Ту-95МС - 1994 року", - заявив експерт і додав, що новий такий літак загарбники зробити не можуть.

Відео дня
Де знаходиться аеродром Енгельс - карта / скріншот

Варто зазначити, що росіяни вже не раз підіймали з летовища в Енгельсі бомбардувальники, а потім борти били ракетами по українській землі.

У центрі уваги дронова атака на Енгельс - сьогодні це варто знати

Безпілотники у ніч на 20 березня атакували військовий аеропорт супротивника Енгельс. Атаку визнала російська сторона, але стверджувала, що нібито всі дрони "збиті", і немає ні руйнувань, ні постраждалих.

Пізніше джерела УНІАН поділилися, що удар по ворожому військовому об'єкту - це справа рук співробітників Головного управління розвідки Міноборони нашої країни. За відомостями співрозмовників агентства, дрони могли вразити намічені цілі. Потім журналісти з'ясували, що аеродром Енгельс атакував новий безпілотник українців - "Лютий".

Вас також можуть зацікавити новини: