Роберт Фіцо каже, що Словаччина не допомагатиме Україні військово / фото УНІАН

У середу, 24 січня, в Ужгороді відбудеться зустріч прем'єр-міністрів України та Словаччини Дениса Шмигаля та Роберта Фіцо. Цю інформацію виданню Denník N підтвердив глава словацького уряду.

Він сказав, що їде на переговори з гуманітарною допомогою і має намір знову наголосити, що Словаччина не буде допомагати Україні військово.

Фіцо стверджує, що зустріч "буде цікавою", за його словами, українська сторона навіть відмовилася від спільної пресконференції.

Відео дня

Зазначається, що Фіцо анонсував зустріч із Шмигалем під час виступу, коли розповідав про програму роботи на наступний тиждень.

Відносини Словаччини та України - останні новини

Днями прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо разом з главою уряду Угорщини Віктором Орбаном погодився щодо блокування фінансування для України. Фіцо мав переговори з Орбаном у Будапешті, після яких заявив, що підтримав позицію угорського прем'єра, і що навіть у разі надання 50 мільярдів євро з бюджету ЄС упродовж програми довгострокової підтримки через два-три роки - нічого не зміниться.

Раніше вже помічений за антиукраїнською риторикою Фіцо повторив тези російської пропаганди про те, що Захід, начебто, заборонив Києву укладати перемирʼя з Росією.

До цього президент Словаччини Зузана Чапутова виступила за надання зброї Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: