Противник досяг стелі в боях за Соледар, вважає експерт / фото facebook.com/93OMBr

Той успіх, якого російські окупанти досягли під час боїв за місто Соледар Донецької області, є їх "стелею".

Українські воїни ведуть бої на околицях міста, а супротивник перекидає свіжі резерви, розповів військовий експерт Олег Жданов. "Я думаю, що ось цей успіх, якого вони... сьогодні досягли - я думаю, що це стеля. Справа в тому, що далі - за Соледаром, проходить канал, і є природні перешкоди. І у нас далі є рубіж оборони", - сказав експерт.

Жданов додав, що наші захисники можуть просто "сісти на цей рубіж оборони, і Російська Федерація починає все спочатку".

"Якщо вони Соледар брали шість місяців і то, ще не взяли до кінця, треба констатувати факт, що ми ще ведемо бої на околицях Соледара, а вони підтягують всі свіжі й свіжі резерви, а це свідчить про те, що вони зазнають величезних втрат на цій ділянці, то питання: "Скільки вони будуть брати наступний рубіж?", - зазначив експерт.

Бої за Соледар - що потрібно знати

Росіяни тривалий час намагаються взяти під контроль Соледар і зазнають величезних втрат. Українські військові борються не лише з російськими військовослужбовцями, а й з членами приватної військової компанії "Вагнера".

Військовий Збройних сил України Петро Волощенко повідомив, що станом на вечір 13 січня вороги просунулася в "певну частину" міста, але знаходяться під постійним вогневим контролем наших захисників.

Пізніше спікер Східного угруповання військ армії України Сергій Череватий сказав, що у Соледарі йдуть жорстокі бої - вороги намагаються штурмувати місто і йдуть по тілах своїх же посіпак.

Вас також можуть зацікавити новини: