ЗМІ дізнались втрати "Вагнера" у Соледарі / instagram.com/libkos

Штурм Соледара Донецької області та інших міст обходиться "Вагнеру" величезними втратами. Йдеться про десятки тисяч трупів.

Як повідомило інформоване джерело Telegram-проекту "ВЧК-ОГПУ", найманцям Пригожина терміново потрібне підкріплення в особовому складі. Втім, поки "кухар Путіна" не думає про те, щоб відмовитися від штурмів міст Донбасу.

За даними джерела, "Вагнеру" терміново потрібні 25-30 тисяч нових найманців лише для поповнення загальних втрат. "Якщо додасться 50-60 тис осіб, тоді можна за такою ж тактикою гризти і Бахмут (з умовою підвезення боєприпасів). У "Вагнері" в цілому не прийнято обговорювати втрати", - каже джерело.

Відео дня

Співрозмовник каналу заявив, що, пішовши на штурм Соледара, Пригожин поставив на кін все. Після цього великі переговори Пригожина та Міноборони РФ неминучі. Соледар і потрібен був Пригожину тільки для того, щоб переграти старі розклади в цих відносинах.

Як пише канал, взяття Соледара ціною таких глобальних людських втрат цілком невигідно.

"Соледар – це така абсолютна точка концентрації загиблих на квадратний метр. Однак Соледар - це військовий пролог для переговорів Пригожина та Міноборони. Головний козир Музикантів ("вагнерівців" - УНІАН)", - пише канал.

Джерело "ВЧК-ОГПУ", коментуючи штурм Соледара, заявляє, що місто вкрай добре укріплене. При наступі втрати завжди будуть великими.

"Штурм (Соледара - УНІАН) є цілком нездійсненним завданням, так що особисто для Пригожина це вважалося принциповим питанням. Тому загальні цифри втрат дуже великі. Між собою обговорюють фразу Пригожина, що Соледар зараз на день зжирає більше людей, ніж нещодавно весь фронт Музикантів ("вагнерівців - УНІАН) за тиждень. Але сприймати це як точну математику не варто, Пригожин любить художні звороти", - каже джерело.

За словами співрозмовника, Міноборони РФ досі не ризикує підключатися до штурму прямо. "Засісти десь подалі і на кшталт "не давати відступити" - це не участь у штурмі. Там така ситуація, що легко можна втратити навіть велике угрупування. Це "Вагнер" працює лише малими групами, у військових за такого підходу розсипеться вся координація", - каже джерело.

За даними джерела, переговори Пригожина та Міноборони відбудуться за підсумками всієї операції в Соледарі.

У "Вагнері" побоюються, що у разі захоплення Соледару прямими штурмами Міноборони змусить їх так само брати Бахмут. Втім, для цього фізично не вистачить найманців. "Вже й так звідусіль стягували всіх, кого тільки можна, суперпоповнення з ув'язнених витрачено вщент", - зазначає джерело.

Бої за Соледар

Кілька днів триває потужний штурм Соледара Донецької області. У бій кинули "вагнерівців", вони йдуть малими групами. Заступниця міністра оборони Ганна Маляр говорила, що українські бійці мужньо тримають оборону Соледара, і під час боїв за місто вороги зазнають великих втрат.  Підступи до українських позицій просто усіяні тілами ліквідованих окупантів.

Сьогодні, 11 січня, у Збройних силах України спростували заяви "вагнерівців" про взяття міста Соледар під контроль.

Вас також можуть зацікавити новини: