Над столицею збито всі повітряні цілі / фото t.me/andrii_nebytov (ілюстративне фото)

Сили ППО збили всі повітряні цілі над столицею під час російської ракетної атаки минулої ночі. Про це повідомляє Київська міська військова адміністрація.

Оновлено 7:10. Столична влада заявила про падіння уламків збитої ракети на один із торговельно-розважальних центрів Києва і на автомобілі в Оболонському районі. Крім того зафіксовано падіння уламку на приватний будинок в Шевченківському районі. Серьйозних руйнувань немає.

"Попередньо, інформація щодо постраждалих відсутня. Дані уточнюються", – заявив голова КДВА Сергій Попко.

Відео дня

За підрахунками влади, це вже тринадцята повітряна атака на Київ з початку травня. По столиці були запущені крилаті ракети типу Х-101/555 зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з району Каспійського моря.

"За попередньою інформацією, усі ворожі цілі в повітряному просторі Києва були виявлені і знищені! За даними на цю годину, потерпілих та руйнувань у Києві не зафіксовано", – заявила влада, зазначивши, що дані ще можуть бути скориговані в підсумковому звіті військових пізніше сьогодні.

Нічна атака з повітря на Україну

Близько 3 години ночі 26 травня по Україні почала поширюватися повітряна тривога, яка протягом години охопила всю країну. У Дніпрі, Києві та Черкаській області було чути роботу ППО. Після 5 ранку почалися відбої повітряних тривог.

Примітно, що пізно ввечері 25 травня серія вибухів прогриміла в окупованому Бердянську і в Ростовської області РФ. Пізніше стало відомо, що в Бердянську було завдано удару по російським комплексам ППО С-300. А в Ростовській області бавовна трапилася на військовому аеродромі.

Вас також можуть зацікавити новини: