ЗСУ отримали ракети Storm Shadow / скріншот

Далекобійні ракети Storm Shadow змінили правила гри на розв'язаній Росією війні проти України.

"Це серйозні зміни правил гри... Появу цих ракет можна порівняти з появою HIMARS. Вони багато що змінили. Це така ж друга міні-революція у військовій справі", - заявив політолог і публіцист Андрій Піонтковський.

Передачу Storm Shadow ЗСУ експерт назвав вироком для кремлівського диктатора Володимира Путіна.

"Це не просто певний вид озброєнь, який поставлений Великобританією. Вони давно збиралися поставити далекобійні ракети. Була довга дискусія з американцями, що поставляти: ATACMS або Storm Shadow. Storm Shadow більш ефективні", - вважає Піонтковський.

За його словами, дальність цих ракет - загадка: "Ніхто не знає. Від 250 кілометрів до 700. Як мінімум, вони дістають по всіх цілях у Криму".

"Це дійсно колосальні зміни правил гри. Це абсолютно всепроникна зброя. Ці ракети спокійно дістають до Москви. У всякому разі вже сьогодні в України є зброя стримування. З передачею цієї зброї росіяни вже не зможуть безкарно знищувати цивільне населення України", - додав публіцист.

Далекобійні ракети Storm Shadow - що повідомлялося

Як повідомляв УНІАН, 11 травня міністр оборони Великобританії Бен Уоллес підтвердив, що Україні передали далекобійні ракети Storm Shadows, якраз напередодні запланованого контрнаступу ЗСУ.

Державний секретар США Ентоні Блінкен, коментуючи передачу Україні Storm Shadow, завив, що "різні країни будуть робити (для допомоги Україні - УНІАН) різні речі в залежності від своїх можливостей, в залежності від своїх технологій, в залежності від того, що має найбільший сенс".