На що здатні далекобійні ракети Storm Shadow? / фото airforce-technology.com

Великобританія передала Україні Storm Shadow, ставши першою країною, яка надала зброю, що цілить на понад 250 кілометрів. Як допоможуть ці далекобійні ракети Україні, пояснив у розмові з ТСН головний редактор видання Defense Express Олег Катков.

Він наголошує, що Україна просила про надання ATACMS, а Британія надала ракети, які набагато кращі за американську ракету. Storm Shadow набагато мобільніша, вона має досконалішу систему наведення на ціль, може вражати й рухомі цілі.

"Бойова частина у неї вдвічі потужніша за ту саму ATACMS, вона ще й бетонобійна - пробиває армований бетон, грунт. Зазвичай такі ракети використовувалися для найбільш захищених об'єктів", - пояснив Катков.

Практичне застосування Storm Shadow ефективне навіть в умовах посиленої протиповітряної оборони, каже головний редактор Defense Express:

"... вона має запрограмований маршрут з оминанням протиповітряної оборони противника".

Вважається, що її ефективність - 97%. Також експерт оцінив, чи може Storm Shadow "рознести" Кримський міст. Так, вона здатна на таке, та наразі є набагато "цікавіші" цілі для неї - велика кількість авіабаз, зокрема в Криму.

Storm Shadow для України

11 травня міністр оборони Бен Воллес підтвердив передачу Україні далекобійних крилатих ракет Storm Shadows напередодні запланованого контрнаступу ЗСУ.

Радник Комісії США з безпеки в Європі Пол Массаро на карті продемонстрував, куди можуть дістати ракети Storm Shadow

Напередодні експерт Defense Express Валерій Рябих заявляв, що буде достатньо всього кількох Storm Shadow, щоб уразити Кримський міст.

Вас також можуть зацікавити новини: