Командування окупантів стоїть перед дилемою / колаж УНІАН, фото wikimedia.org, скріншот

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко заявив, що "Запорізький трикутник пожвавився".

"Ніякого затишшя не було, а була важка робота по створенню умов для "пожвавлення". Зокрема, по виснаженню того ресурсу, який був перекинутий російським командуванням з Луганської області в Запорізьку.  Вельми цікавим є те, що в міру пожвавлення руху СОУ в трикутнику Новопроковповка-Вербове-Очеретувате, в ЗМІ заговорили про те, що Путін, нібито, віддав наказ Шойгу зупинити наступ української армії в Запорізькій області за всяку ціну", - написав він.

Експерт упевнений, що в командуванні РОВ хочуть загальмувати просування СОУ в надії, що воно не прорве другу лінію оборони до погіршення погодних умов.

Відео дня

"Практично одночасно, свою боєздатність втратили підрозділи 810-ї ОБрМП, була ліквідована значна частина офіцерського складу підрозділів 7-ї ДШД і підірвана боєздатність 234 і 237 ДШП 76-ї ДШД. До слова сказати, саме тих, що повинні були взяти безпосередню участь в оточенні СОУ в трикутнику. Тобто, ті підрозділи, які повинні були взяти участь в "розгромі" СОУ, дуже швидко самі ж втомилися. І тут же почалося ... в західному і південно-західному секторі у Вербового СОУ просунулися, пройшовши другий рубіж другої лінії оборони, продовжуючи охоплення села. У північному секторі посунулися до Новофедорівки", - зазначив аналітик.

За словами Коваленка, в Ппвнічному і північно-східному секторі від Новопрокопівки аналогічно, є просування СОУ і охоплення села по лівому флангу від траси 0408.

"Крім того, був пройдений дуже складний укріп-лабіринт "Олень". По суті, після падіння "Оленя" оленям вже робити у Новопрокопівці нічого, але тактика РОВ не така. Вони будуть до останнього сидіти у всіх норах, траншеях, окопах, ВОПах і ніхто не віддасть наказу їм відходити на інші позиції, поки не прилетить те, що їм вже цього зробити не дасть. А після того як будуть ці позиції СОУ зайняті, окупанти почнуть їх несамовито контратакувати, намагаючись відбити", - зазначив він.

Експерт стверджує, що окупанти втрачають ресурс, який не здатний зупинити просування і з чого можна зробити висновок – гальмування, але не зупинка, СОУ можливе тільки при наявності достатнього ресурсу.

"Але перетягуючи цей ресурс для м'ясорубки в Запорізькому трикутнику, послаблюються ті плацдарми, звідки цей ресурс забирається. Загалом, командування РОВ стоїть перед дилемою. Забираючи ресурс з інших плацдармів, вони можуть створити прецедент для початку наступу СОУ там, де цього наступу не чекають. Не поставляючи в Запорізьку область потрібної кількості ресурсу, їх друга лінія оборони обвалиться з тріском в жовтні і потягне за собою третю лінію", - зазначив він.

Коваленко розповів, що українські захисники вирішують своє завдання – максимально поліпшити свої позиції, щоб сезон дощів і погіршення погодних умов нас застав там, де ці погодні умови не грають незначну роль.

"І в Запорізькій області таких ділянки може бути три, максимально несприятлива, середньої терпимості і максимально позитивна для наших дій. І навіть вихід СОУ на ділянку середньої терпимості для командування РОВ вже буде поразкою", - додав аналітик.

Війна в Україні - останні новини

На Таврійському напрямку за добу сили оборони знищили 59 російських загарбників і 38 одиниць техніки противника. Про це повідомив Об'єднаний прес-центр Сил оборони Таврійського напрямку.

За тиждень, з 18 по 25 вересня,"армією дронів" уражені 27 ворожих танків, 64 гармати і 68 російських загарбників. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій України - Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram.

Вас також можуть зацікавити новини: