"Вагнерівці" стратили Зека Євгена Нужина, який побував у полоні ЗСУ / скріншот

Страта раніше завербованого російського ув'язненого Євгена Нужина бойовиками ПВК "Вагнер" – це кривавий спектакль, ІПСО граничної жорстокості, покликана дискредитувати президента України Володимира Зеленського.

Як відзначив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, судячи з акаунтів у соціальних мережах, Євген Нужин був пропаленим українофобом – "він тільки й мріяв про вбивство українців".

За логікою речей, все те, що говорив "вагнерівець" на камеру у полоні ЗСУ ніхто з російського боку на віру приймати не повинен був, додав експерт.

Відео дня

"Військовослужбовців інформують, що під час попадання у полон говорить на камеру все, що хоче той, хто полонить. Не чиніть опір. Військовослужбовці ЗСУ аналогічно мали такі вказівки, щоб меншою мірою піддаватися тортурам. А тому, все, що наші військові говорять російським пропагандистам, пропускається повз вуха. Це реалії полону. І про це знають, що у нас, що у росіян, – акцентував Коваленко.– Таким чином, Нужин був не більше ніж звичайним полоненим у звичайному круговороті полонених, з усіма рутинними супутніми. Але, раптово, саме його вирішили стратити як якогось зрадника".

Страта "вагнерівця" Євгена Нужина: що повідомлялося

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що найманці з ПВК "Вагнер" стратили кувалдою раніше завербованого ув'язненого Євгена Нужина, який побував в українському полоні і на камеру висловлював бажання воювати у складі ЗСУ проти росіян.

Власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин, коментуючи страту, заявив, що страчений "зустрівся з недобрими, але справедливими людьми".

"Прекрасна режисерська робота, дивиться на одному диханні. Сподіваюся, під час зйомок жодна тварина не постраждала", – заявив він.