Танки Abrams є на озброєнні ЗСУ / фото US Army

Практично всі верифіковані знищені або пошкоджені американські танки M1A1 Abrams у зоні бойових дій в Україні не мали додаткового захисту.

Увагу на цьому акцентував військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, коментуючи інформацію, яка з'явилася в ЗМІ, про те, що танки Abrams відводять з лінії фронту. Однією з причин при цьому називається використання російськими військами БПЛА.

За його словами, ще на початку 2023-го він "був неприємно здивований тим, що практично всі танки західного виробництва, які надходили на озброєння ЗСУ, вирушали в зону бойових дій без додаткового захисту, який став необхідністю в умовах нинішніх загроз".

Відео дня

"Перший знищений M1A1 Abrams, зупинений після наїзду на протитанкову міну ТМ-62, потім просто добили дронамі, знову ж таки, намагаючись пробивати турнюр вежі, який був абсолютно незахищеним додатковими засобами", - зазначив експерт.

Тому, на думку Коваленка, якщо інформація про відведення танків підтвердиться, то нічого дивного в такому рішенні немає:

"Але питання, це рішення, просто для заощадження техніки, чи рішення для вирішення проблеми? А саме, посилення рідної броні танків додатковою?".

Танки Abrams в Україні

Нагадаємо, про те, що Україна відводить з лінії фронту американські танки Abrams M1A1, повідомило видання Associated Press з посиланням на два військові джерела.

До цього повідомлялося, що ЗСУ втратили п'ять американських танків Abrams за два місяці.

Вас також можуть зацікавити новини: