Танки Abrams є на озброєнні ЗСУ / фото US Army

Командир батальйону ударних БпАК "Ахіллес" 92 ОШБр Юрій Федоренко прокоментував інформацію про те, що ЗСУ могли відвести від лінії фронту американські танки Abrams, передає 24 канал.

За його словами, вогнева міць броньованої техніки істотно знизилася. Він зазначив, що і вогнева міць, і актуальність броньованої техніки на полі бою опустилася в рази з появою безпілотних систем.

"Саме тому деякі позиції броньованої техніки краще зберегти для того, щоб можна було застосувати на окремих відрізках під спеціальні операції", - сказав він.

Відео дня

На думку бійця, загалом те, що безпілотні системи нівелювали актуальність броньованої техніки, - хороша новина, оскільки російські війська переважають Сили оборони України за кількістю броньованих засобів - як танків, так і БМП.

Федоренко вважає, що, якби не було БПЛА, це серйозно ускладнило б ситуацію на фронті.

Україна відводить американські Abrams - що повідомлялося

Нагадаємо, видання Associated Press із посиланням на два військові джерела повідомило, що Україна відводить з лінії фронту американські танки Abrams M1A1.

Зазначалося, що, за словами високопоставленого чиновника у сфері оборони, поширення безпілотників на полі бою означає, що "немає відкритої території, якою можна просто проїхати, не боячись бути поміченим". Тому танки й перемістили.

Вас також можуть зацікавити новини: