Україна отримає велику партію Leopard 1 / скріншот

Одна з країн викупила у бельгійської компанії OIP Land Systems велику партію німецьких танків Leopard 1 для того, щоб якнайшвидше передати їх Збройним силам України, повідомляє Business AM.

Зазначається, що після капітального ремонту перші екземпляри відправлять в Україну через Німеччину та Італію. Їх ще будуть дооснащувати новими системами озброєння.

Яка країна викупила ці танки для України, на цей час невідомо. Не називається і точна кількість танків. Відомо тільки те, що на складах у Турне, з яких планують поставляти Leopard 1, було близько 50 машин.

Відео дня

Варто відзначити, що всі Leopard з цієї партії були повністю виведені з експлуатації кілька років тому. Наразі їх відремонтували.

Танки Leopard для України - актуальні новини

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Норвегія виділила 22 мільйони євро в Європейський фонд миру, з якого фінансується військова підтримка України. Зазначалося, що Норвегія виділила цю суму спеціально на поставки боєприпасів і запасних частин для танків Leopard 2.

Також нещодавно стало відомо, що німецький оборонний концерн Rheinmetall планує через кілька тижнів відкрити Центр обслуговування танків Leopard безпосередньо в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: