Кошти зокрема підуть на запчастини для танків Leopard 2 / фото wikimedia.org

Норвегія виділяє 22 мільйони євро в Європейський фонд миру, з якого фінансується військова підтримка України. Відповідну угоду Європейський Союз і Норвегія підписали сьогодні.

Як повідомляється на сайті Ради ЄС, уряд Норвегії оголосив про добровільний внесок до Європейського фонду миру для допомоги Україні ще 14 лютого. Сьогоднішній підпис оформляє це рішення і гарантує, що угода може вступити в силу

"Відповідаючи на потреби України, Норвегія виділила цю суму спеціально на поставки боєприпасів і запасних частин для танків Leopard 2", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Відзначається, що це другий фінансовий внесок Норвегії до Європейського фонду миру, що збільшує її загальний внесок до 400 мільйонів норвезьких крон (приблизно 36,5 мільйона євро).

Європейський фонд миру для України - що відомо

Європейський фонд миру створили у березні 2021 року для фінансування всіх заходів спільної зовнішньої політики та політики безпеки, пов'язаних з військовими та оборонними питаннями. Всього в рамках Європейського фонду миру було виділено 3,6 млрд євро на зброю для України.

У червні Рада міністрів Європейського Союзу із закордонних справ збільшила загальний фінансовий рубіж Європейського фонду миру на 3,5 мільярда євро

Минулого тижня в ЄС запропонували створити спеціальний фонд в рамках Європейського фонду миру для закупівлі зброї для України на суму до 5 мільярдів євро на рік на наступні чотири роки. 

Україна використовує передані союзниками танки у війні

У той же час в ході контрнаступу втрати техніки неминучі. Так, повідомлялося, що кілька танків Leopard 2 були втрачені в ході атак на Запорізькому напрямку 8 червня

Раніше Німеччина оголосила про досягнення угоди з Польщею з питання ремонту танків Leopard. Тепер німецькі танки для України ремонтуватимуть у польському місті Глівіце.

Вас також можуть зацікавити новини: